U TURSKU OD SADA SAMO SA LIČNOM KARTOM: Vlada Srbije donela odluku

Novosti online

09. 06. 2022. u 18:02

VLADA Srbije donela je danas Zaključak kojim je omogućeno građanima Srbije i Turske da državne granice obe zemlje prelaze sa važećom biometrijskom ličnom kartom.

У ТУРСКУ ОД САДА САМО СА ЛИЧНОМ КАРТОМ: Влада Србије донела одлуку

Foto: Piksabej

Zaključak o utvrđivanju osnove za zaključivanje protokola br. 1 između Vlade Srbije i Vlade Republike Turske o izmenama i dopunama sporazuma o uzajamnom ukidanju viza, omogućio je građanima ove dve zemlje da državne granice prelaze sa važećom biometrijskom ličnom kartom radi unapređenja i olakšanog kretanja ljudi i prometa roba, saopšteno je posle sednice vlade.

Navodi se da je to od posebnog značaja imajući u vidu veoma razvijenu privrednu saradnju Srbije i Turske, kao i izuzetno veliki broj međusobnih turističkih poseta.

Podsećamo, do sada za ulazak u Tursku i boravak do 90 dana nije bila potrebna viza, dok je za duže boravke bilo neophodno vađenje ovog dokumenta.

Sva ograničenja ulaska u Tursku u vezi sa kovid-19, koja su bila na snazi, ukinuta su 01. juna 2022. godine. Tada je ukinuta i obaveza popunjavanja formulara za dobijanje tzv. HES koda za ulazak u Tursku, kao i njegovo korišćenje u zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024