KONGRES STUDENATA BIOMEDICINSKIH NAUKA: Manifestacija je okupila više od osamsto pedeset akademaca

Lj.B.

09. 06. 2022. u 14:11

STOMATOLOŠKI fakultet Univerziteta u Beogradu organizovao je 61. zaredom Kongres studenata biomedicinskih nauka sa internacionalnim učešćem.

КОНГРЕС СТУДЕНАТА БИОМЕДИЦИНСКИХ НАУКА: Манифестација је окупила више од осамсто педесет академаца

Foto: Lj. B.

Manifestacija je okupila više od osamsto pedeset akademaca koji su imali priliku da izlože svoje naučnoistraživačke radove.

- Stomatološki fakultet kao institucija prati u korak svetske trendove i naučna dostignuća u tehnologiji, opremi i stručnom kadru, a sve u cilju da svojim studentima pruži što bolje uslove za školovanje - rekao je Mladen Šiljković, student četvrte godine ovog fakulteta i jedan od organizatora kongresa. - U periodu od šest godina osnovnih studija fakultet osposobljava studente da pored teorijskog znanja savladaju praktični rad u oblastima koje su ključne za stomatološku nauku. Stručna praksa obavlja se na posebnim klinikama koje su opremljene najsavremenijom opremom, materijalima kao i najstručnijim kadrom, što Stomatološki fakultet čini liderom u regionu.

Foto: Lj. B.

Na kongresu su akademci imali priliku da predstave svoje radove, bili su grupisani u sesije po nastavnim predmetima. Pored sesija u pauzama su se održavala predavanja i radionice koje su organizovali profesori: prof. dr Miodrag Šćepanović na temu intraoralno skeniranje u stomatologiji, potom doc. dr Tatjana Savić Stanković upoznala je prisutne sa temom beljenja zuba, doc. dr Miloš Beolica predstavio se sa temom "OptiShade" - manje nijansi isti efekat i dr Jovana Stašić održala je predavanje na temu "Koferdam guma".

Prisutnima je dobrodošlicu poželeo dekan Stomatološkog fakulteta prof. dr Aleksa Marković, ispred organizacionog odbora, prodekan za nauku prof. dr Tatjana Pekmezović kao i predsednik Studentskog parlamenta Stomatološkog fakulteta, Ilija Vešković, student prodekan SF, Strahinja Radević, predsednik Centra za naučnoistraživački rad studenata.

BONUS VIDEO:

PESMU I "VOZIĆ" ZA KRAJ ŠKOLE:Ovako su maturanti iz Zemuna proslavili završetak srednjoškolskih dana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ O ČUDNOJ IZJAVI PREDSEDNIKA UKRAJINE: Niko ne shvata ozbiljno to što Zelenski govori