TRETMANE PLAĆAJU OSMESIMA: Vranjanka besplatno trajno iscrtava obrve obolelima od karcinoma

M. STANOJKOVIĆ

07. 06. 2022. u 17:00

DA stisak ruku, iskren osmeh i mali vetar u leđa jesu više od pola puta ka izlečenju, znala je Vranjanka Milica Stojanović (30) kada je odlučila da njen salon postane prijateljsko gnezdo onkološkim pacijentima.

ТРЕТМАНЕ ПЛАЋАЈУ ОСМЕСИМА: Врањанка бесплатно трајно исцртава обрве оболелима од карцинома

Foto: Privatna arhiva

Od kraja prošle godine, ova profesorka skandinavskih jezika po struci, a šminker po ljubavi i trenutnoj profesiji, u svoju ponudu uvrstila je besplatne tretmane trajnog iscrtavanja obrva za sve one koji su usled hemioterapije ostali bez njih.

Za one kojih imaju ili dodatno iscrtavaju ovim sada popularnim tretmanom to jesu površne stvari, dodatak tretmanima ulepšavanja. Ali, kao i gubitak kose, za onkološke pacijente, to znači dodatni teret uz već izgubljenu volju i samopouzdanje u borbi sa bolešću. Kako je i sama uz svoju majku prošla kroz hemioterapije, čim je završila obuku, odlučila je da svojim malim gestom bude podrška svojim sugrađankama koje trenutno prolaze kroz tu borbu.

- Akademija Phi čiji sam član, i gde sam završila obuku mikropigmentacije obrva, pokrenula je akciju "Plati osmehom", a na njihovom sajtu postoji mapa celog sveta gde zainteresovani za ovaj besplatni tretman mogu da pronađu salon u njihovom ili blizini njihovog grada - kaže, za "Novosti", Stojanovićeva. - Znala sam da ću da budem deo toga. Moja majka je pre 10 godina bolovala od raka limfnih žlezdA, znam koliko je to opadanje kose, obrva, stresno i iako to deluje površno, utiče na samopouzdanje.

DIPLOMU ZAMENILA ČETKICAMA

S OBZIROM na to da je završila Filološki fakultet, njena porodica u početku nije bila najsrećnija kada je profesorsku diplomu skrajnula i odlučila da se posveti šminkanju.

- Kada su shvatili da je to moja ljubav, podržali su me, kao što su mi velika podrška u ovoj akciji. Moj posao doživljavam kao da me neko plaća za hobi. Tako da, kad iz salona izađu nasmejana lica, meni je najveća potvrda da sam izabrala dobro - kaže Milica Stojanović.

Sa nevericom ili zaziranjem, njene sugrađanke u početku ulazile su u salon kako bi se raspitale o tretmanu. Sada već svi znaju da su njene namere - humanost i ženska solidarnost.

- Nisu mogle da veruju da je besplatno - objašnjava naša sagovornica. - Dosad sam imala pet žena kojima sam uradila obrve, a mnoge su na čekanju. Jer je potrebno da prođe određeno vreme posle poslednje hemioterapije. Svi me pitaju, pa kako se to tebi isplati, pa kako ne terba da platimo, ali kad shvate da je motiv podrška njima, beskrajno su srećne i zahvalne.

Foto: Privatna arhiva

Kako prepričava naša sagovornica, njihove priče koje ostaju u salonu i kad njene klijentkinje zatvore vrata. Nedavno jedna od njih posebno ju je ganula.

- Skoro sam radila obrve jednoj devojci koja ima alopeciju. Rekla mi je: "Idem na razgovor za posao, i konačno mogu da odem bez razmišljanja da će zbog nedostatka obrva neko da me procenjuje na drugačiji način ili gleda čudno", priseća se Milica. - Bila sam neizmerno srećna što sam mogla da joj pomognem. Volela bih da sam tada kada je moja majka bolovala, mogla tada tako nešto da uradim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!