NOVAK ĐOKOVIĆ, LJUDSKA GROMADA: Patrijarh Porfirije se oglasio i otkrio veliko srce šampiona

Novosti online

05. 06. 2022. u 08:32

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu Rolan Garosa od Španca Rafaela Nadala.

НОВАК ЂОКОВИЋ, ЉУДСКА ГРОМАДА: Патријарх Порфирије се огласио и открио велико срце шампиона

FOTO: AP

Đoković je tako dobio neplanirane slobodne dane do početka sezone na travi, pa se vratio u Srbiju.

Novak je to iskoristio da prisustvuju humanitarnoj predstavi "Brod plovi za decu rudara" kojoj je prisustvova i Patrijarh srpski gospodin Porfirije.

Predstava "Brod plovi za decu rudara" prikupila je gotovo 20.000 evra, a SPC i Đokovići doniraće još po 20.000 evra, prenose mediji.

Projekat je rezultat inicijative glumaca Gorice Popović, Svetlane Cece Bojković, Tihomira Stanića, Anite Mančić i Jelene Stupljanin, a podržale su ga Novak Đoković Fondacije i Patrijaršija SPC, brojne kompanije, medije i pojedinci.

"Zadovoljstvo nam je što smo bili deo ovog humanitarnog iskustva i što smo dali svoj doprinos. Naročito nam je drago što su se odazvale i druge kompanije i organizacije, na čelu sa Patrijaršijom SPC. Nadamo se da će ova inicijativa poslužiti kao inspiracija svima nama da nastavimo da se ujedinjujemo oko važnih društvenih tema“, poručila je nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije Maja Kremić.

"Srećan sam što imam ovakve prijatelje. Crkva će nastaviti da i ubuduće brine o ovoj deci i da uvek, u granicama mogućnosti, učestvuje u čovekoljubivim akcijama“, izjavio je patrijarh Porfirije, koji se tim povodom oglasio i na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)