SRAMOTA ME JE ŠTA SAM PROČITAO: Vučić o hrvatskim pretnjama i mitu o Jasenovcu

Novosti onlajn

21. 05. 2022. u 15:07

PREDSEDNIK Vučić je prokomentarisao pretnje iz Zagreba da će blokirati put Srbije u EU zbog optužnica za ratne zločine, i istakao da se hrvatski piloti terete za ubistvo dece na Petrovačkoj cesti, za ubistvo porodice Rajić i porodica Drča.

СРАМОТА МЕ ЈЕ ШТА САМ ПРОЧИТАО: Вучић о хрватским претњама и миту о Јасеновцу

Foto: Petar Milošević

- Ubili su ih iz čista mira. Šta hoćete. Da oprostimo ubistvo dece da bismo ušli u EU. Ja sam mislio da se borimo za neke univerzalne ljudske vrednosti. A što se tiče mita o Jasenovcu, sramota me je šta sam pročitao. Svi ti koji podilaze nacizmu i fašizmu više govore o sebi. Mi se nećemo odreći borbe protiv fašizma i nacizma, i nevinih žrtava, to se neće dogoditi. Možda kada neki njihovi pobede, ali to tek za četiri godine - istakao je predsednik.

BONUS VIDEO:

OTVOREN SAJAM POLjOPRIVREDE U NOVOM SADU: Vučić i Orban na svečanoj ceremoniji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...