KORAK PO KORAK: Kako da je instalirate i koristite - Uz aplikaciju "Telegram" brzo do aktuelih informacija

V. N.

20. 05. 2022. u 19:00

APLIKACIJA "Telegram" je sve popularnija među korisnicima društvenih mreža, naročito otkad je počeo rat u Ukrajini.

КОРАК ПО КОРАК: Како да је инсталирате и користите - Уз апликацију Телеграм брзо до актуелих информација

Foto: Printskrin/Telegram

Ovaj servis za sigurnu razmenu poruka nastao je u Rusiji i do sada je preuzet više od 545.000 puta. Na "Telegram" se povezuje sa brojem mobilnog telefona, a kontakti se automatski unose iz adresara pametnog telefona. Korisnici "Telegrama" mogu da kreiraju kanale koji deluju kao računi društvenih medija koje svako može da prati. Njegov tvorac može da objavi šta god želi, dok ostali odlučuju da li će pratiti taj sadržaj.

Korak 1

Potrebno je da na svojim telefonima u pretrazi "Gugl plej" ukucate "telegram", a zatim kliknete na dugme za pretragu označeno na tastaturi. Prvi rezultat koja vam se bude pojavio je onaj željeni i novu aplikaciju možete da instalirate klikom na odgovarajuće dugme. Pritiskom na dugme "detalji" biće vam dodatno objašnjeno šta sve ova aplikacija sadrži, pa tek onda možete da započnete instalaciju.

Korak 2

Postupak preuzimanja "Telegrama" će se završiti brzo kako je započeo, a pošto je završen, možete da pokrenute aplikaciju pritiskom na dugme "otvori". U prozoru dobrodošlice on će vas upoznati sa potrebnim detaljima, a kada se prvi put pokrene, kliknite ispod na link "nastavite".

Korak 3

Sledeći korak je davanje saglasnosti da će "Telegram" dobiti pristup pozivima i SMS pritiskom na "OK". Potrebno je da potom potvrdite saglasnost tako što ćete dva puta kliknuti na "dozvoli". Ovo bi potom trebalo da vas odvede na novi ekran na koji možete dodati sliku, ime i opis vašeg novog telegram-kanala.

Korak 4

Zatim dobijate mogućnost da birate da li ćete javni ili privatni kanal "Telegram". Javni mogu da pronađu svi koji pretražuju aplikaciju, dok privatni kanali nisu deo pretrage i mogu biti dobri za klubove ili organizacije, dok se javni programi koriste za emitovanje vesti.

Korak 5

Pošto ste uspešno završili sve korake biće potrebno da unesete broj mobilnog telefona i kliknite na oznaku u gornjem desnom uglu ili taster za unos na virtuelnoj tastaturi. Aplikacija će zatim biti pokrenuta i da birate vesti koje želite da pratite. Lista vaših kontakata će se pojaviti pod opcijama, "Nova grupa", "Novi tajni čet" i "Novi kanal", u kojima po izboru možete pretraživati željene teme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili