PANDEMIJA kovida svakako će ostaviti posledice na znanje studenata. Primećujemo već da nije sve isto kao pre. U tehničkim naukama je to posebno specifično, jer nije isto kada student vidi sliku i kada mu nešto pokažete uživo. Trudili smo se da što manje predavanja bude onlajn, jer je živa nastava neuporediva u kvalitetu.

Komentari (7)

marko

02.05.2022. 10:38

Odličan fakultet. Mora se mnogo više novca uložiti u naučno-istraživački i nastavni rad na naše odlične fakultete, a ne samo na institute. Moraju se definisati strogi kriterijumi za sve, zbog čega primaju plate i koji se rezultati očekuju, a ne uravnilovka i socijalističko samoupravljanje na većini naših naučnih instituta (sami određujemo šta ćemo i koliko da radimo, a svima iste maksimalne plate!)

sasa

02.05.2022. 14:24

skolujte vise. skolstvo mora biti spremnije da odgovori na potrebe drustva. sta treba vise - skolujte vise , sta treba manje - skolujte manje. kazu * nedostaju doktori* a ista kvota za upis, isti plan nastave.

Niko

02.05.2022. 14:31

Da li neki inzinjer sa masinskog fakulteta zna da, projektuje od pocetka do kraja motor sa unutrasnjim sagorevanjem koji ce smanjiti zagadjenje co2 na 50g/km? Pitanje i za ljude koji su inzinjeri sa ETF, da naprave novi mobilni telefon od samog pocetka do kraja, ili barem neki novi mikro cip ili procesor, nesto kao amd ili intel??

naučni saradnik

04.05.2022. 10:48

Profesor se lično založio da ni posle deset godina ne dođe do vrednovanja naučnog rada iako se licemerno sad zalaže za isti. Al ionako je najbitnije šta je urađeno do 2010, ko nam je kriv što smo koju deceniju kasnije rođeni, ne razumemo mi koliko sve rade za naše dobro...