HITNO SAOPŠTENJE MUP: Otkriveno odakle su stigle dojave o bombama u tržnim centrima u Beogradu i Nišu

Novosti online

18. 04. 2022. u 19:08

TOKOM današnjeg dana sa mejl adrese servisa „Protonmail“, na adrese više tržnih centara u Srbiji upućene su poruke o navodno postavljenim eksplozivnim napravama u tim objektima, za koje je nakon kontradiverzionog pregleda ustanovljeno da su bile lažne.

ХИТНО САОПШТЕЊЕ МУП: Откривено одакле су стигле дојаве о бомбама у тржним центрима у Београду и Нишу

Foto: EPA

Sa iste mejl adrese poruke iste sadržine poslate su na mejl adrese tržnih centara - Rajićeva, Merkator Centar Beograd,  Galerija - Beograd i Delta Planet u Nišu.

Mejlovi su stigli sa servisa „Protonmail“, mejl servisa koji je baziran u Švajcarskoj i sa njega su i u prethodnom periodu u nekoliko navrata slate pretnje i Aerodromu „Nikola Tesla“ i kompaniji „Air Serbia“, a prema operativnim saznanjima upućene su sa teritorija jedne evropske zemlje i Ukrajine.

Policija intenzivno, u saradnji sa Tužilaštvom za visokotehnološki kriminal, radi na prikupljanju podataka u vezi sa izvršiocima ovog krivičnog dela, a zvanično ćemo zatražiti pomoć putem međunarodne operativne policijske saradnje radi dobijanja podataka o nalogodavcu, organizatorima i izvršiocu ovog krivičnog dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (6)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)