NAJNOVIJE INFORMACIJE O STANJU RASIMA LJAJIĆA: Sproveli smo ponovo dijagnostiku jer se neke povrede ne prikažu odmah

J. ĆOSIN

11. 04. 2022. u 14:41

RASIM Ljajić u stabilnom je stanju nakon teške saobraćajne nesreće kod Ražnja, u kojoj je, u nedelju, poginuo Branko Gogić, koji je bio za volanom. Ljajić je juče ponovo podvrgnut dodatnoj dijagnostici.

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О СТАЊУ РАСИМА ЉАЈИЋА: Спровели смо поново дијагностику јер се неке повреде не прикажу одмах

Foto: Tanjug

- Najvažnije je da je gospodin Ljajić van životne opasnosti, iza nas je jedna mirna noć za njega, hemodinamski parametri su mu stabilni, puls, pritisak, saturacija hemoglobina kiseonikom. Međutim, nakon strahovitog udesa koji se desio, ima ozbiljne povrede grudnog koša, takođe ima i povrede glave zbog čega smo uradili dodatnu dijagnostiku skenerom da bismo videli da li se u poslednja 24 sata nešto promenilo u pogledu dinamike njegovih povreda - kazao je prof. dr Zoran Perišić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

- U ovakvim strašnim udesima neke povrede se ne vide odmah, već sa nekim rokom sazrevanja, na svu sreću, ustanovljeno je da nema takve povrede. Ostaje priča o teškim povredama rebara i grudnog koša, o nagnječenju moždane mase, ali ne postoji ništa što bi zahtevalo neku drugu vrstu terapije osim praćenja opšteg stanja. Ova poslednja dijagnostika nam daje realnu nadu da takva intervencija zaista neće biti potrebna – rekao je direktor UKC Niš Zoran Perišić.

Podsetimo, automobil "škoda superb", u kom je bio Rasim Ljajić, sleteo je sa puta kod Ražnja i potom se prevrnuo na krov. Branko Gogić je podlegao povredama na licu mesta, dok je Ljajić prevezen u Urgentni centar u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!