PONOSAN SAM NA VAS: Ministar Aleksandar Vulin prisustvovao redovnoj obuci najmlađih pripadnika Policijske brigade

Novosti onlajn

31. 03. 2022. u 12:36

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas u Nastavnom centru „Makiš“ redovnoj obuci i vežbi najmlađih pripadnika Policijske brigade, koji su pokazali obučenost, veštine i spremnost za izvršenje svih postavljenih zadataka.

ПОНОСАН САМ НА ВАС: Министар Александар Вулин присуствовао редовној обуци најмлађих припадника Полицијске бригаде

Foto: MUP

Najmlađi pripadnici Posebne jedinice policije Policijske brigade prikazali su stručnu osposobljenost i obučenost, a prikazana je i obučenost službenih životinja. 

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da najmlađe pripadnike Policijske brigade odlikuje visok nivo obučenosti, ali i visok nivo patriotizma. 

Foto: MUP

- Danas se uveravamo u vašu obučenost i u vašu opremljenost. Ali više od toga u vaš moral i vašu spremnost da branite ustavnost i zakonitost u našoj zemlji. U ovoj zemlji neće biti Majdana. Zato ste tu, da bezuslovno poštujete zakon, da zaštitite ustavni poredak i prava svih naših građana. Ponosan sam na vaš moral, obučenost i opremljenost - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin. 

- U proteklih godinu dana o vama se posebno vodilo računa, zato što to zaslužujete svojim radom i angažovanjem. Na nama je da sačuvamo zemlju, zakon i ustavni poredak. Ovo je zemlja naše dece, kakvu smo je dobili, bolju da im je vratimo - poručio je ministar policije Aleksandar Vulin nakon završetka redovne obuke najmlađih pripadnika Policijske brigade. 

Foto: MUP

Ministar policije Aleksandar Vulin je, takođe, naglasio da država i Ministarstvo unutrašnjih poslova posebno brinu o pripadnicima Policijske brigade koji obavljaju  najodgovornije poslove i najavio da pripadnicima brigade slede nova uvećanja plata i nabavka dodatne opreme. 

Pored različitih oblika intervencije policije u obukama i vežbama savladavanja izgrednika, prikazana je i upotreba službenih pasa obučenih za napad i odbranu, dok su pripadnici Čete konjanika sa službenim konjima pokazali svoje načine taktičkog postupanja u slučaju narušavanja javnog reda i mira.

Pripadnici PJP Policijske brigade prikazali su i materijalno-tehnička sredstva kojima raspolaže ova jedinica, kao i izdržljivost i funkcionalnost zaštitne opreme za javni red i mir prilikom izvršavanja službenih zadataka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)