ZAŠTITNIK GRAĐANA OBIŠAO IZBEGLICE IZ UKRAJINE: Smešteni u Vranju, zadovoljni smeštajem i gostoprimstvom

Tanjug

25. 03. 2022. u 17:56

ZAŠTITNIK građana Zoran Pašalić posetio je danas ukrajinske izbeglice koje su smeštene u Prihvatilištu u Vranju i razgovarao sa njima o tretmanu koji imaju u Srbiji, problemima sa kojima se susreću i o svim vrstama pomoći koje su im neophodne.

ЗАШТИТНИК ГРАЂАНА ОБИШАО ИЗБЕГЛИЦЕ ИЗ УКРАЈИНЕ: Смештени у Врању, задовољни смештајем и гостопримством

Foto: Tanjug

U Prihvatilištu u Vranju se nalaze 42 osobe iz Ukrajine - dva muškarca, 25 žena i 15 dece, a Zaštitnik kaže da su mu preneli da su zadovoljni smeštajem i gostoprimstvom i da su zahvalni na podršci koju dobijaju od građana Srbije.

On ih je, kaže, pozvao da mu se obrate ukoliko budu imali bilo kakav problem.

Pašalić je naveo da su mu ukrajinske izbeglice kao jedinu primedbu prenele da su prilikom ulaska u Srbiju duže bili zadržani na graničnom prelazu i da je samo jedna osoba prijavila da nema putne isprave.

Tokom razgovora Pašalića s ukrajinskim izbeglicama u Prihvatilište u Vranju došla je i konzul Ambasade Ukrajine u Beogradu Olga Antonova koja je obaveštena o problemu s pasošem jedne osobe, a kojoj je putna isprava neophodna za odlazak kod rodbine u jednu evropsku zemlju.

Pašalić je u Prihvatilištu u Vranju razgovarao i sa ljudima koji u njemu rade o problemima sa kojima se susreću i mogućnostima za unapređenje uslova u kojima borave ukrajinske izbeglice, kao i važnosti stvaranja okolnosti za izbegavanje eventualne opasnosti da izbeglice iz Ukrajine, posebno žene i deca, postanu žrtve trgovine ljudima.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE VIDEO NAPADA RUSKIH NA STRANE „LEGIONARE“: Iskander sravnio kasarnu sa zemljom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove