MINISTAR LONČAR: Ovo je najveća nabavka saniteta u istoriji srpskog zdravstva (FOTO)

Novosti onlajn

12. 03. 2022. u 13:11

NAJMODERNIJA i najsavremenije opremljena sanitetska vozila, ukupno 329 danas je dodeljeno zdravstvenim centrima u Srbiji.

МИНИСТАР ЛОНЧАР: Ово је највећа набавка санитета у историји српског здравства (ФОТО)

Foto: Novosti

U okviru nabavke vrednosti visse od 15 miliona evra, nalazi se pet tipova sanitetskih vozila: za urgentne ekipe sa osnovnom opremom (110 sanitetskih vozila), kompletno opremljeno vozilo(osnovna oprema, aspirator i defibrilator - 95 sanitetskih vozila), te sanitetsko vozilo za urgentne ekipe sa osnovnom opremom, asiratorom, defibrilatorom i respiratorom (10 sanitetskih vozila), zatim vozila za prevoz pacijenata sa hendikepom, odnosno vozila sa rampom za uvoz pacijenata (19 vozila) i vozila za prevoz pacijenata na hemodijalizu (95 vozila).

Primopredaji sanitetskih vozila prisustvovali su ministar zdravlja Zlatibor Lončar, premijerka Srbije Ana Brnabić, kao i direktori zdravstvenih ustanova koje dobijaju nova vozila.

Ministar zdravlja poruccio je da je to najvecyha nabavka novih sanitetskih vozila u istoriji srpskog zdravstva.

- Naša je obaveza bila da obezbedimo ova vozila zdravstvenim ustanovama, ali pre svega da obezbedimo najsavremenije uslove za nasse građane - istakao je ministar.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je prilikom obilaska vozila ocenila da je to “ogromna stvar za srpsko zdravstvo”.

- Ponosna sam na to kako se razvija srpsko zdravstvo. Ovo je ogromna stvar za sistem i za građane Srbije, a po licima zaposlenih vidim koliko im ovo znači - ocenila je premijerka.

U okviru nabavke je i kontingent dodatnih putnicckih vozila za sanitarnu inspekciju Ministarstva zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima