SRBIJA OD ERBASA NABAVLJA DVA TRANSPORTNA AVIONA: Vojska dobija preko potrebna prevozna sredstva

Tanjug

23. 02. 2022. u 18:12

U PRISUSTVU predsednika Srbije Aleksandra Vučića, danas je u Madridu potpisan Ugovor o kupovini dva vojna transportna aviona C-295 Casa kompanije "Erbas".

СРБИЈА ОД ЕРБАСА НАБАВЉА ДВА ТРАНСПОРТНА АВИОНА: Војска добија преко потребна превозна средства

EPA

Ugovor su potpisali predstavnik Ministarstva odbrane Srbije pukovnik Aleksandar Cakić, predstavnik Jugoimport SDPR-a Miroslav Mijatović i predstavnici Erbasa Bernhard Brener i Joanis Papahristofilu.

Inače, C-295 CASA je dvomotorni vojni transportni avion, koji se proizvodi u Erbasovom proizvodnom pogonu u Sevilji.

Ima širok spektar transportnih uloga, pa može da služi za prevoz vojnika, padobranaca, transport paleta, medicinski transport, kao i transport avionskih motora ili lakih vojnih vozila.

Taj avion se koristi u više od 25 zemalja sveta i do sada je proizvedeno oko 170 aviona.

Prvobitno je bio namenjen španskom vazduhoplovstvu, ali su ga kasnije koristile i mnoge druge vazduhoplovne snage u svetu.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGULJ SA OBALE DRINE: Mali Zvornik nudi posetiocima svestranu turističku ponudu