KOMEMORACIJA PROFESORU MILADINU KOSTIĆU: Od bivšeg rektora u Novom Pazaru oprostili se članovi porodice, kolege i studenti

N. Kočović

22. 02. 2022. u 15:53

U PRISUSTVU članova porodice, prijatelja, nastavnika i studenata na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru održan je komemorativni skup povodom smrti bivšeg rektora te visokoobrazovne ustanove Miladina Kostića.

КОМЕМОРАЦИЈА ПРОФЕСОРУ МИЛАДИНУ КОСТИЋУ: Од бившег ректора у Новом Пазару опростили се чланови породице, колеге и студенти

Foto: DUNP

Redovni profesor i rektor tog Univerziteta u tri mandata (2012 - 2021) preminuo je posle kraće bolesti 29. decembra prošle godine, a komemoracija je održana tek pošto su se poboljšali epidemiološki uslovi.

- Njegov odlazak je veliki gubitak za Državni univerzitet u Novom Pazaru, čijem napretku je bio posvećen do samog kraja svog života – poručio je aktuelni rektor Bratislav Mirić u govoru nakon minuta ćutanja.

Dugogodišnji saradnik, rukovodilac master i doktorskih studija na toj visokoškolskoj ustanovi Ćemal Dolićanin kazao je da je Kostić sa velikom predanošću i energijom obavljao sve poslove vezane za razvoj i prosperitet Državnog univerziteta.

- Posebno je bio vezan za svoju ulogu profesora i studente. Najveće pohvale studenata donosili su mu insistiranje na redovnosti i kvalitetu nastave – kazao je Dolićanin.

Od bivšeg rektora oprostili su se i šef Departmana za pravne nauke Senad Ganić i predsednik Studenstkog parlamenta Izet Cama.

Kostić je akademsku karijeru započeo na Pravnom fakultetu Univerziteta u Prištini, a na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru je angažovan od početka rada te institucije, kao profesor, ali i član rukovodstva.

Tokom karijere obavljao je fukncije zamenika predsednika Privremenog saveta DUNP, člana Senata, predsednika Saveta i šefa Departmana za pravne nauke. Bio je i potpredsednik Konferencije univerziteta Srbije.

Objavio je dve monografije, veći broj naučnih i stručnih radova, a učestvovao je i na brojnim domaćim i međunarodnim skupovima.

BONUS VIDEO:NA DANAŠNjI DAN PRE 140 GODINA: Srbija postaje kraljevina, proglasio je Milan Obrenović


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!