VREMENSKA PROGNOZA ZA PONEDELJAK, 14. FEBRUAR: Poranilo proleće? Čeka nas pretežno sunčano, narednih dana natprosečno toplo vreme

Novosti online

14. 02. 2022. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju prognozu za narednih sedam dana.

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ПОНЕДЕЉАК, 14. ФЕБРУАР: Поранило пролеће? Чека нас претежно сунчано, наредних дана натпросечно топло време

Foto: D. Balšić

Vreme u Srbiji

U Srbiji sutra ujutro i pre podne pretežno sunčano, samo na jugu i istoku pretežno oblačno uz mogućnost pojave kratkotrajnog snega ili kiše.

Posle podne umereno naoblačenje sa zapada, na severu i zapadu ponegde sa kratkotrajnom kišom, na jugu i istoku postepeno razvedravanje.

Vetar slab, u košavskom području umeren i jak, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 3, najviša dnevna u većini mesta od 10 do 13, na istoku do 6 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vreme u Beogradu

U Beogradu ujutro i pre podne pretežno sunčano, posle podne umereno naoblačenje. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura oko 1, najviša dnevna oko 12 stepeni.

Vreme narednih dana

U Srbiji do 21. februara natprosečno toplo, uz topljenje snega na planinama, koje će naročito biti intenzivno do 1.300 m nadmorske visine. U utorak u većem delu pretežno sunčano, samo na jugu promenljivo oblačno i suvo. Uveče prolazno naoblačenje s kišom zahvatiće prvo sever i zapad zemlje, a tokom noći i u sredu proširiće se na ostale predele.

U četvrtak umereno do potpuno oblačno, na severu i severoistoku Vojvodine slaba kiša.

Zatim do kraja perioda promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, samo u petak mestimično s kratkotrajnom kišom.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)