ODRŽAVANJE HELIKOPTERA MI-17: Obuka helokopterskih jedinica VS

Tanjug

08. 02. 2022. u 17:22

NA vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u Batajnici u toku je obuka tehničkog osoblja iz sastava 204. vazduhoplovne brigade za održavanje helikoptera Mi-17.

ОДРЖАВАЊЕ ХЕЛИКОПТЕРА МИ-17: Обука хелокоптерских јединица ВС

Foto: Profimedia/Ilustracija

Jednomesečnu obuku prolaze oficiri i podoficiri tehničke službe koji se osposobljavaju za samostalan rad na opsluživanju i održavanju helikoptera Mi-17, kao i kandidati za mehaničare-letače, koji će po uspešnom završetku ove obuke nastaviti dodatno osposobljavanje tokom letačkih zadataka na ovom tipu vazduhoplova.

Programom obuke su obuhvaćeni teorijski i praktični sadržaji iz oblasti održavanja vazduhoplovnih motora, elektroenergetskih sklopova i opreme za komunikaciju, navigaciju i spasavanje pilota, sa posebnim osvrtom na tehničku pripremu vazduhoplova za letenje.

Obuka tehničkog osoblja u vazduhoplovnim brigadama realizuje se redovno i prolaze je sve starešine po prijemu u jedinicu kako se bi se osigurao visok nivo osposobljenosti za rad na održavanju svih tipova vazduhoplova i obezbedili potrebni preduslovi za realizaciju namenskih zadataka ovih jedinica.

BONUS VIDEO: NAJNOVIJE BESPILOTNE LETELICE - Dronovi koji čuvaju srpsko nebo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)