SVI DRŽAVNI PUTEVI U SRBIJI SU PROHODNI: Pavković - Na raščišćavanju snega angažovano 1.200 ljudi

Tanjug

22. 01. 2022. u 16:33

SVI državni putevi prvog i drugog reda su prohodni, kao i prilazi turističkim centrima i graničnim prelazima, a trenutno je JP "Putevi Srbije" u drugom stepenu pripravnosti, što znači da je na račišćavanju snega angažovano oko 1.200 ljudi, izjavio je danas rukovodilac odeljenja za auto-puteve u JP "Putevi Srbije" Dragan Pavković.

СВИ ДРЖАВНИ ПУТЕВИ У СРБИЈИ СУ ПРОХОДНИ: Павковић - На рашчишћавању снега ангажовано 1.200 људи

Nenad Živanović

U izjavi za Tanjug, Pavković je rekao da je angažovano i oko 700 jednica opreme za čišćenje snega u 196 putnih baza u Srbiji, kao i da ima dovoljno soli i ostalih materijala za pospianje kolovoza.

- Ukoliko bude potrebe, i u zavisnosti od vremenskih prilika, stepen pripravnosti biće povećan - rekao je Pavković.

Ističe da trenutno probleme na terenu prave teretna vozila, jer, kako kaže, dosta njih koristi letnje gume, a ne zimsku opremu koja je obavezna da se koristi u ovakvim uslovima.

- Zbog toga smo danas u toku prepodneva imali dve situacije na prilazu ka Beogradu, jedna je bila preko Begaljičkog brda, a druga nadomak Novih Banovaca, vozila su se kretala bez zimske opreme i na tim mestima imali smo otežano odvijanje saobraćaja - rekao je Pavković.

Pored toga, dodao je, takve okolnosti otežavaju i putarima da očište sneg na kolovozima.

Pavković je najavio da će, s ozbirom da su raščišćeni putevi prvog i drugog prioriteta, uskoro biti raščišćeni i putevi trećeg prioriteta.

Apelovao je na vozače da brzinu prilagode uslovima na terenu, a poseban apel uputio je vozačima teških teretnih vozila da obavezno koriste zimsku opremu, kao i da na deonicama auto-puteva izbegavaju preticanje.

- Jutros smo imali više saobraćajnih nezgoda zbog toga, a na jednoj lokaciji nadomak Novih Banovaca, teretno vozilo se kretalo preticajnom trakom, a zbog otežanih uslova vidljivosti, putničko vozilo ga je udarilo otpozadi - rekao je Pavković.

BONUS VIDEO:

SNEG U JAGODINI PADA DVA SATA: Svi putni pravci za sada prohodni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima