NA LEDU I U DEVETOJ DECENIJI: Deda i unuka Veroljub i Cveta Nikolić postali atrakcija vršačkog klizališta

J. J. BALjAK

17. 01. 2022. u 14:21

U zimskom periodu, kada većina osamdesetogodišnjaka izbegava da izlazi iz kuće zbog snega i poledice, Veroljub Nikolić (82) svakodnevno obuva sličuge, kako bi se sa petogodišnjom unukom Cvetom klizao na ledu.

НА ЛЕДУ И У ДЕВЕТОЈ ДЕЦЕНИЈИ: Деда и унука Верољуб и Цвета Николић постали атракција вршачког клизалишта

Foto privatna arhiva

Ovaj neodoljivi tandem postao je prava atrakcija na klizalištu na Gradskom trgu u Vršcu, na kom se, inače, okuplja veliki broj omladinaca i roditelja sa manjom decom.

Iako je zagazio u devetu deceniju, Veroljub se prilično vešto održava na ledu, a nije se u mladosti bavio tim ili nekim sličnim sportom. Cveta priznaje da je bolji od nje, ali ovaj simpatični dekica, ipak, nije zadovoljan svojim veštinama.

- Ne umem da pravim piruete, niti druge impresivne pokrete, ali naučiću i to. Ovo je čisto rekreativno. Klizaljke obuvam isključivo zbog svoje unuke, jer želim da sa njom kvalitetno provodim vreme - kaže Veroljub, koji, inače, živi u Prokuplju, a sada je kod ćerke u Vršcu.

Redovna fizička aktivnost, rad u voćnjaku i sport su, kaže, učinili da i u ovim godinama bude dovoljno vitalan i da sme da se usudi da uopšte uđe na klizalište. Pada se ne boji, niti razmišlja o tome.

- U tome i jeste suština. Jer, kada si u grču, onda ti se nezgoda i desi - veli deda Veroljub.

Foto privatna arhiva

Veroljubova ćerka Ljiljana Ćirković kaže da njen otac radi sve što mu srce želi, a telo može da izdrži, i sve to rekreativno.

- Svakog jutra sa Cvetom radi fiskulturu, a posle idu na klizanje. Leti sa starijom ćerkom Dunjom (12) vozi trotinet, a sa sinom Jakovom (14) igra basket. On je naš heroj i deka za poželeti - ističe Ljiljana.

Deda i unuka, kao i svi Vrščani, imaće priliku da se klizaju do kraja januara, kada će klizalište biti uklonjeno. Do sledeće zime.

Foto privatna arhiva

"EKSTREMNI" SPORTISTA

KLIZANjE nije jedini "ekstremni" sport kojim se ovaj simpatični dekica bavi. On i skija, vozi električni trotinet, pa čak i rolere, koje je još pre petnaestak godina kupio u Švedskoj. Kod svoje vikendice u Prokuplju izbetonirao je veće parče zemlje, gde izvodi svoje "vratolomije", dok zimi u okolini skija nekim svojim neutabanim stazama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom