POČIVAJ U MIRU, JUNAČE! Građani se dirljivim porukama opraštaju od mladog Alekse (FOTO)

Novosti online

11. 01. 2022. u 12:23

SMRT mladog pitomca Vojne akademije Alekse Dragaša, koji je preminuo od raka, izazvala je tužne reakcije na društvenim mrežama.

ПОЧИВАЈ У МИРУ, ЈУНАЧЕ! Грађани се дирљивим порукама опраштају од младог Алексе (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Mladi Zrenjaninac, koji je 2017. godine na Adi Ciganliji prvi doplivao do časnog krsta, dugo se borio sa opakom bolešću, i građani su često pozivani da daju krv za njegovo lečenje.

- Sada si u carstvu Nebeskom - Zbogom, momče, i hvala što si služio svojoj zemlji. Počivaj u miru - piše na stranici "Volim Vojvodinu"

- Za najveće praznike Bog odvodi najbolje među nama. Počivaj u miru, junače Aleksa Dragaš - jedan je u nizu dirljivih poruka kojima se građani opraštaju od mladića.

Podsećamo, Aleksa je bio dugogodišnji sportista, višebojac i vojnik Vojske Srbije, i 2017. je privukao pažnju javnosti kada je prvi doplivao do časnog krsta u Beogradu.

- Utisci su izvanredni, ovo je jedan jako lep i svečan čin. Jako mi je drago što sam imao priliku da plivam kao predstavnik Vojske Srbije, ujedno i kadet Vojne akademije. Zahvalan sam svim profesorima sa katedre za fizičko vaspitanje, oni su sjajni ljudi koji su nam dali mogućnost da treniramo i pripremimo se za ovako nešto. Zahvalan sam i svojim kolegama i drugarima koji su danas sa mnom plivali - izjavio je tada mladi Aleksa.

BONUS VIDEO: ONI NAS ČUVAJU - Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu