PETKOVIĆ NA KiM: Prisustvovao paljenju badnjaka u Zvečanu (FOTO)

Novosti online

06. 01. 2022. u 16:59

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković koji boravi u dvodnevnoj poseti Kosovu i Metohiji povodom Božićnih praznika, prisustvovao je danas paljenju Badnjaka u Zvečanu, u porti crkve Svetog Đorđa i porti crkve Svetog Dimitrija, u Kosovskoj Mitrovici.

ПЕТКОВИЋ НА КиМ: Присуствовао паљењу бадњака у Звечану (ФОТО)

Foto: Kancelarija za KiM

Tokom obraćanja okupljenim vernicima, Petković je čestitao Badnji dan i Božić srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i istakao da je najvažnije da sačuvamo jedinstvo i mir.

- Časni oci, draga braćo i sestre, evo mene da zajedno sa vama proslavim najradosniji hrišćanski praznik Božić. Ako je suditi po tome kako gori Badnjak, biće ovo berićetna godina. Važno je da smo zajedno i tu poruku mira, jedinstva i sloge želim da prenesem svima nama na Kosovu i Metohiji - istakao je Petković i okupljenim vernicima preneo pozdrave predsednika Aleksandra Vučića.

- Da Božić provedete u miru i dobrom zdravlju okupljeni sa vašim najmilijima i da sačuvamo prekopotrebni mir i jedinstvo.

Kao što smo se vekovima okupljali oko ove svete vatre, da se okupljamo i nadalje oko naše velike i svetle ideje da pobedi život na KiM. Kancelarija za Kosovo i Metohiju sa Vladom Srbije i predsednikom Vučićem  više nego ikada ranije ulaže u srpske sredine na KiM i sa ovog mesta želim da poručim da će pomoć u bolnicama, školama, infrastrukturi, poljoprivredi biti još veća u ovoj 2022. godini. Čestitajući vam Badnji dan i Badnje veče svako istinsko dobro vam želim - istakao je Petković.

U nastavku posete, Petković će sutra, na Božić u Prilužju, u skladu sa božićnim običajima, biti položajnik u četrnaestočlanoj porodici Milana Zdravkovića, a potom će u manastiru Gračanica prisustvovati Božićnoj liturgiji, koju će služiti episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski, Teodosije. Direktor Kancelarije za KiM će zatim u  opštini Novo Brdo obići Narodne kuhinje NVO „Majka devet Jugovića“, a potom i porodilište u Pasjanu.

BONUS VIDEO - MALI ČESTITAO BOŽIĆ: Da ga provedete u miru i zdravlju sa najmilijima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)