VULIN ODGOVORIO PLENKOVIĆU: Pozivamo hrvatskog premijera da svojim komentarima ne ometa pripadnike MUP-a u radu

Novosti online

06. 01. 2022. u 15:39

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin reagovao je na današnju izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića o slučaju nestanka Mateja Periša u Beogradu.

ВУЛИН ОДГОВОРИО ПЛЕНКОВИЋУ: Позивамо хрватског премијера да својим коментарима не омета припаднике МУП-а у раду

Foto ATA Images/Fejsbuk

- Povodom izjave hrvatskog premijera Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštava da nije bitno šta je rekao Aleksandar Vulin, ali šta je rekao ministar policije Srbije, sumirajući dosadašnje rezultate istrage o nestanku Mateja Periša je veoma bitno. Svi policajci u Policijskoj upravi za grad Beograd, kao i pripadnici rečne jedinice, ronilaca Žandarmerije, UKP i svih drugih linija rada, ne pitajući za praznik ili radno vreme, daju sve od sebe da se nestanak razreši i istina sazna. To bi radili za svako ljudsko biće i jedino što nas ne zanima je državljanstvo ili nacija čoveka za kojim tragamo - izjavio je Vulin.

- Plenković nema poštovanja za trud srpske policije i to nas, na žalost, ne iznenađuje i ne čudi. Pozivamo gospodina Plenkovića da pokaže poštovanje prema porodici nestalog i da svojim besmislenim komentarima o nestanku mladića, gosta Beograda, ne ometa pripadnike MUP-a u radu - dodao je ministar.

Plenković je ranije danas izjavio:

- Nije bitno šta je rekao Vulin. Reč je o hrvatskom državljaninu koji je za praznike otišao u Beograd i zanima me da doznamo potpunu informaciju. Imam dojam da nemamo širinu slike, nadamo se najboljem. Dok nemamo zvanične informacije do kraja ne mogu komentirisati bilo čije izjave.

BONUS VIDEO: SPLIĆANIN BORAVIO U NAPUŠTENOJ KUĆI: Pogledajte gde je Mateja svratio pre nego što mu se gubi trag

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MOLIM VAS, POMOZITE MI! Umro 15-mesečni sin legendarnog sportiste - on ne može da dođe sebi od bola