NE BAŠ DOBRE VESTI STIŽU SA JUGA SRBIJE: Raste broj zaraženih od korone, UKC Niš ostaje u kovid sistemu

Tanjug

29. 12. 2021. u 23:42

ZBOG porasta broja novozaraženih, koja može da ukazuje na pojavu omikron soja korona virusa u Nišu, nova zgrada Kliničkog centra neće izlaziti iz kovid sistema do daljeg kako bi bili u pripravnosti, izjavio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić.

НЕ БАШ ДОБРЕ ВЕСТИ СТИЖУ СА ЈУГА СРБИЈЕ: Расте број заражених од короне, УКЦ Ниш остаје у ковид систему

Foto: D.A.

Kako je broj novozaraženih u Nišu u prethodna četiri dana skočio sa 19 pacijenata dnevno na 46, što je prema rečima direktora UKC, evidentan pokazatelj da se pojavio omikon soj, za sada nema mogućnosti da ta ustanova izađe iz kovid sistema, prenose Južne vesti.

- Napravićemo neku pauzu u smislu da malo odmorimo ljude, moćićemo da radimo malo nižim kapacitetima. Da li će to potrajati dva dana, nedelju ili mesec dana, ne znam, ali ćemo u svakom slučaju biti spremni kada se novi talas pojavi u Srbiji, a evidentno je da će se pojaviti iza Božića verovatno - rekao je Perišić.

Direktor je istakao da imaju sve što im je potrebno za lečenje kovid pacijenata i da je u planu da se do Nove godine oslobodi, očisti i konzervira novi objekat Kliničkog centra, ali da se za sada četvrti i peti spat neće vraćati u funkciju klinika koje su ranije bile tu, dok se ne vidi razvoj dalje situacije.

- Osim ovoga, u planu je i da se poveća broj hirurških intervencija i operacija kod pacijenata van kovida. Anesteziolozi i hirurzi će već od nove godine, a neki su i ove nedelje već krenuli, da lagano povećavaju broj svojih intervencija - dodao je.

BONUS VIDEO - OVDE SE VODI BORBA ZA ŽIVOTE: Crvena zona kovid bolnice u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)