TRAŽE POMOĆ SA PLAŽE U ZANZIBARU: Zbog otkazivanja avio-letova nekoliko stotina naših građana ostalo "zarobljeno"

B.B.

27. 12. 2021. u 11:15

PUTNICI koji su na putovanje otišli u sopstvenoj režiji, a let im je otkazan zbog širenja omikron soja virusa korona, moraće sami da kupe nove karte, potvrdio je za "Novosti" Aleksandar Seničić, direktor JUTA.

ТРАЖЕ ПОМОЋ СА ПЛАЖЕ У ЗАНЗИБАРУ: Због отказивања авио-летова неколико стотина наших грађана остало заробљено

Foto: Novosti

On navodi da nije bilo većih problema sa povratkom turista, osim za grupu naših građana koji su na odmoru u Zanzibaru i ne mogu da se vrate pošto je kompanija "Flaj Dubai" sputila "rampu" na pistu do 31. decembra.

Foto: Novosti

 

Trenutno se, kaže Seničić, u Zanzibaru odmara nekoliko stotina naših turista. Prema rečima Seničića, ima drugih kompanija koje lete preko Dubaija, poput "Turkiš ervejza" i "Katar ervejza", a nisu otkazale letove. On podseća da je početkom decembra bila slična situacija, kada su mnoge zemlje otkazale letove iz Južne Afrike, dodajući da je 

to normalna situacija kakve se događaju tokom pandemije.

Stopirano 7.000 letova

TOKOM vikenda širom sveta je otkazano blizu 7.000 letova. Očekuje se da će taj broj da raste. Prema sajtu "Flajt aver", više od 2.800 letova "stopirano" je u subotu, oko 2.400 u petak. Do juče ujutru širom sveta otkazano je skoro 1.600 letova, a skoro 2.000 je odloženo.

- Putnici koji su otputovali individualno moraće da kupe nove karte, a onda da se sa agencijom dogovore o refundaciji troškova - kaže Seničić.

- Za one koji nisu na putovanje otišli u sopstvenoj režiji, agencija će preuzeti sve oko obezbeđivanja novih karata i rešavanja ostalih problema koji mogu da nastanu. Za sada nismo imali prijave putnika da ne mogu da se vrate. Avio-agent Igor Vranješević naveo je da je "Flaj Dubai" niskobudžetna kompanija, pa nije moguće prebacivanje na druge letove kompanija koje lete.

Veb-sajt za praćenje letova "Flajt aver" navodi da je u subotu otkazano skoro 1.000 letova iz SAD, i u SAD, dan ranije 690, a juče više od 250 letova, ali se ne navodi razlog. Portparol kompanije "Ameriken erlajns" Derek Vols potvrdio je da je razlog obolevanje osoblja i odlazak na bolovanje zbog infekcija virusom korona. 

BONUS VIDEO:

Piloti "miga 21" pre smrti učinili sve da spreče veću tragediju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove