RHMZ JUTROS OBJAVIO NOVU NAJAVU: Narednih dana natprosečno toplo, temperature prave prolećne

Novosti online

24. 12. 2021. u 07:57

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da će u narednih nekoliko dana biti natprosečno toplo, a da će mestimično padati slaba kiša.

РХМЗ ЈУТРОС ОБЈАВИО НОВУ НАЈАВУ: Наредних дана натпросечно топло, температуре праве пролећне

Foto: Tanjug/Nikola Anđić

-  U narednih nekoliko dana natprosečno toplo, mestimično slaba kiša. U brdsko-planinskim predelima do 1.400 metara nadmorske visine potpuno otapanje snežnog pokrivača - najavio je jutros u 6.40 sati RHMZ.

Noć između utorka i srede, i srede i četvrtka, bile su ledene, sa temperaturama znatno ispod minusa, u Sjenici je bilo i 20 stepeni ispod nule, a i juče je u celoj Srbiji bilo izuzetno hladno.

Zaječar najhladniji, Loznica najtoplija

Već jutros u 7 sati bilo je znatno toplije u odnosu na prethodna jutra. U većini mesta u Srbiji izmerene su temperature u plusu, osim u Negotinu, Kraljevu, na Kopaoniku, u Nišu, Dimitrovgradu, Vranju i Zaječaru, koji je bio najhladniji. Izmereno je pet stepeni ispod nule.

Loznica je jutros u 7 sati bila najtoplija sa 9 stepeni u plusu, a zatim Beograd u kojem je izmereno 7 stepeni iznad nule.

Meteorolog Đorđe Đurić objavio je na svom Fejsbuk profilu da će advekcija veoma tople vazdušne mase sa zapada i jugozapada doneti Srbiji već od danas temperature i preko 15 stepeni, a narednih dana lokalno usled ''fenskog efekta'' jugozapadnog vetra i do 18, pa čak i 19.

- Inače, prethodne dve noći u Srbiji su bile ledene, uz temperature od -12 do -4, na višim planinama i ispod -15, a na Pešteru i ispod -20. I dok su prethodne dve noći temperature u Beogradu bile u ''minusu'', ona je ove noći rasla i nakon ponoći, pa je bila preko 5 stepeni pre ponoći - napisao je Đurić i dodao da će narednih dana minimalne jutarnje temperature u Beogradu biti i do 10 stepeni, a tokom dana oko, pa i preko 15.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!