UPOZORENJE ZA VOZAČE: Sneg na putevima - Posebne napomene za Valjevo i Zaječar

Novosti online

12. 12. 2021. u 14:14

JAVNO preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da snega ima na najopterećenijim putnim pravcima, kao i da su kolovozi vlažni na nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА ВОЗАЧЕ: Снег на путевима - Посебне напомене за Ваљево и Зајечар

Foto: Milena Anđela

Na državnim putevima kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Mačve, Novog Pazara, Požege, Užica, Valjeva, Vranja.


Na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Mačve, Novog Pazara, Požege, Užica, Vranja, Zaječara.

Napomena za Valjevo: Na putu II A-170 Valjevo-Bajina Bašta u mestu Vujinovača, na prevoju Debelo Brdo saobraćaj se odvija naizmenično jednom saobaćajnom trakom.

Napomena za Zaječar: Oblačno,pada kiša jakog intenziteta, na Crnom Vrhu pada sneg. Pojava magle na teritoriji opštine Negotin i Kladovo.Povremeni sitni odroni,duž nestabilnih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na putu I B 34 (Đerdapska magistrala), II A - 221 (klisura Korenatac), II A - 222 (Babin Zub) i II A - 217 (klisura Bovan), gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije.

Neprohodni su sledeći putni pravci II prioriteta/B kategorije održavanja:

II A-143   Pričević - Pecka

II B-328   Slatina - Gola Glava - Valjevo
II B-338   Valjevo - Lelić - Mravinjci

Neprohodni su sledeći putni pravci III prioriteta/C kategorije održavanja:

II B-327   Koceljeva - Valjevska Kamenica
II B-338   Mravinjci - Povlenska Kosa
II A-197   Kaona - Livade - Gornji Dubac
II A-198   Odvraćenica - Preko Brdo
II A-198   Raška - Kuti - Odvraćenica
II B-357   Rajac (kod vojske) - Beršići
II B-358   Kadina Luka - Srasle Bukve

POLEDICA

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

MAGLA


Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!