BORILI SMO SE DANONOĆNO, ALI NISMO USPELI: Oglasio se direktor bolnice u kojoj je preminuo Milutin Mrkonjić

Novosti online

27. 11. 2021. u 23:07

MILUTIN Mrkonjić, počasni predsednik SPS i bivši ministar, preminuo je danas u Institutu za kardiovaskularne bolesti u Beogradu.

БОРИЛИ СМО СЕ ДАНОНОЋНО, АЛИ НИСМО УСПЕЛИ: Огласио се директор болнице у којој је преминуо Милутин Мркоњић

Foto: N. Skenderija/Tanjug/Nenad Milošević

Direktor te bolnice je rekao da su ceo Insitut za kardiovaskularne bolesti, svi lekari i on lično dali sve od sebe da spasu život Milutinu Mrkonjiću.

- Borili smo se svi danonoćno možda i više nego što bi se borili u naboljim svestskim i evropskim klinikama. Nažalost, nismo uspeli da se izborimo - rekao je Bojić.

On je dodao da je stanje Mrkonjića još od prošlog četvrtka bilo veoma teško.

- Ne samo srce, njemu su, nažalost, poslednjih dana otkazali i jetra i bubrezi. Svi naši lekari i osoblje dali su nadljudski napor, ali, nažalost, nismo uspeli - rekao nam je Bojić.

Milutin Mrkonjić je rođen u Beogradu, 23. maja 1942. godine, a diplomirao je 1971. godine na Građevinskom fakultetu u Beogradu.

Po završetku fakulteta radio je u Birou za studije i projektovanje železnica, a od 1974. godine bio je rukovodilac Sektora za projektovanje. Godine 1977. zaposlio se u Centru za istraživanje i projektovanje, a njegovim spajanjem sa Saobraćajnim institutom postaje njegov direktor.

Takođe je bio potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije od 8. maja 2007. godine. Nakon što je predsednik Skupštine Tomislav Nikolić podneo ostavku, Mrkonjić je preuzeo predsedavanje sednicama Skupštine kao najstariji od potpredsednika, do izbora novog predsednika Olivera Dulića 23. maja 2007. Pred Mrkonjićem je Vlada Republike Srbije položila zakletvu 15. maja 2007. godine.

U Vladi koja je formirana nakon izbora u maju 2012. godine, Milutin Mrkonjić je obavljao funkciju ministra saobraćaja do rekonstrukcije koja je završena 2. septembra 2013. godine. Na tom mestu ga je zamenio stranački kolega Aleksandar Antić.

Supruga Milutina Mrke Mrkonjića je Dragana Daša Mrkonjić, koja je godinama radila kao advokat, a kasnije i kao sudija. NJih dvoje su bili u braku više od 30 godina.

Od 2012. godine je bio u vezi sa poznatom pevačicom Anom Bekutom.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RUSI POTVRDILI: Tržni centar je pogođen, ali nije naša greška