NE OTKRIJE SE 10 ODSTO NAPADAČA NA NOVINARE: Održan sastanak Radne grupe za bezbednost pripadanika “sedme sile”

V. C. S.

05. 11. 2021. u 18:51

U 10 odsto prijavljenih krivičnih dela izvršenih na štetu bezbednosti novinara nije otkriven počinilac, saopštio je zamenik javnog tužioca Branko Stamenković na sastanku Radne grupe za zaštitu i bezbednost novinara.

НЕ ОТКРИЈЕ СЕ 10 ОДСТО НАПАДАЧА НА НОВИНАРЕ: Одржан састанак Радне групе за безбедност припаданика “седме силе”

Foto: Tanjug

Ova grupa sastala se na redovnom mesečnom sastanku sa premijerkom Anom Brnabić i ministarka kulture i informisanja Majom Gojković.

Na sastanku se čulo i da je u slučaju novinara Milana Jovanovića iz Grocke, 22. oktobra održan pretres za poslednjeg, četvrtog optuženog, dok se za troje prvostepeno osuđenih čeka odluka Apelacionog suda. U predmetima novinarke Jelene Zorić i novinara Daška Milinovića zakazani pretresi biće održani tokom novembra, a u slučaju pretnji novinaru i piscu Marku Vidojkoviću priveden je osumnjičeni i biće podignut optužni akt. Radna grupa prati i slučaj pretnji novinarki Snežani Čongradin.

Posebna tema skupa bile su izmene i dopune Krivičnog zakonika koje je izradilo Ministarstvo pravde, a koje bi trebalo da sankcionišu vršenje pritiska na novinare i medije. Javna rasprava koju je vodilo onlajn Ministarstvo pravde do 27. oktobra mogla bi, na predlog članova Radne grupe i partnera iz međunarodnih organizacija, da bude produžena za 20 dana.

Na sledećem sastanku Radne grupe tema će biti predložene izmene Zakona o javnom redu i miru, koje se odnose na novinare.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku