OVO ĆE BITI NOVA PRAVILA ZA REGISTRACIJU: Ministarstvo finansija predložilo Vladi - Manji porez za vozila stara od 5 do 20 godina

Tanjug

01. 11. 2021. u 14:38

MINISTARSTVO finansija predalo je danas Vladi Srbije predlog izmena i dopuna Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, kako bi se umanjilo poresko opterećenje na putnička vozila stara od pet do 20 godina, saopšteno je iz ministarstva.

ОВО ЋЕ БИТИ НОВА ПРАВИЛА ЗА РЕГИСТРАЦИЈУ: Министарство финансија предложило Влади - Мањи порез за возила стара од 5 до 20 година

Foto: D. Milovanović

Za vozila starosti preko dvadeset godina dodatno umanjenje nije predloženo, jer se za ta vozila i sada plaća 20 odsto od propisanog iznosa poreza.

Takođe, dodatno umanjenje kod oporezivanja ovih vozila moglo bi se smatrati podsticajem za njihovu nabavku, što nije prihvatljivo sa stanovišta bezbednosti saobraćaja na putevima i unapređenja zaštite životne sredine.

Saopšteno je da je resorno ministarstvo napravilo Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, imajući u vidu da se tržišna vrednost putničkih vozila radne zapremine motora preko 2000 cm kubnih brže umanjuje po osnovu starosti u odnosu na ostala motorna vozila.

S tim u vezi, ukazala se potreba da se doslednije sprovede ustavni princip oporezivanja kada je u pitanju porez na upotrebu motornih vozila, srazmerno ekonomskoj moći obveznika, navedeno je u saopštenju Ministarstva finansija.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO:

PODRŠKA PROFESORU KOVIĆU: Skup na platou ispred Filozofskog fakulteta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!