PREDSEDNIK VUČIĆ APELOVAO: Ne igrajte se sa zdravljem, vakcinišite se, "moderna" stiže 2. ili 3. novembra!

Novosti online

30. 10. 2021. u 21:44

GOSTUJUĆI NA B92 predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na trenutnu epidemiološku situaciju, probleme sa antivakserima vakcinaciju protiv virusa korona.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ АПЕЛОВАО: Не играјте се са здрављем, вакцинишите се, модерна стиже 2. или 3. новембра!

Foto: AP

On je podsetio da su na početku epidemije korona virusa uvedene najstrože mere.

- Mene su smatrali krivim jer nisu mogli da prošetaju, iako smo im tako spasili živote. A onda su izveli ljude na ulicu, pa u skupštinu, gađali ogradama policajce. Za samo četiri meseca izgradili smo tri velelepne bolnice u Novom Sadu, Beogradu i Kruševcu. Onda je došlo pitanje vakcina. Uradili smo sve da dobijemo vakcine iz KOVAKS programa. Uspeli smo da obezbedimo sve vakcine, uskoro ćemo imati i Modernu. Verujem da ćemo za sedam-osam meseci proizvoditi ovde vakcine. Šta smo još mogli da uradimo? - pitao je i dodao:

- Govorili su sve protiv tih lekara koji su profesionalno obavljali svoj posao. Ti ljudi ne dobijaju dodatni novac, oni su najbolji koje imamo. Šta tu zamerate državi? Hoćete ja da pričam koji lek da se koristi. Slušajte lekare. Poštujem ja veterinare, ali njih zovete kad vam je kuče bolesno. Slušajte epidemiologe .

On je rekao da 2. novembra, 3. najkasnije, stiže vakcina „moderna“.

On je otkrio da će u sredu primiti treću dozu vakcine protiv virusa korona i ponovo pozvao narod da se vakcinišu.

- Ne igrajmo se sa zdravljem - apelovao je. - Nabavili smo i lek koji košta 400 dolara jer hoćemo da spasimo ljude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (15)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...