PLJUŠTE KAZNE ZBOG NEPOŠTOVANJA MERA: Sankcionisano više od pedeset tržnih centara, broj prekršajnih nadzora udvostručen

Tanjug

17. 10. 2021. u 11:01

INSPEKCIJSKE službe počele su pooštrenu kontrolu sprovođenja epidemijskih mera, a u fokusu su sada tržni centri, gradski prevoz, prodavnice i ugostiteljski objekti.

ПЉУШТЕ КАЗНЕ ЗБОГ НЕПОШТОВАЊА МЕРА: Санкционисано више од педесет тржних центара, број прекршајних надзора удвостручен

Foto: D. Milovanović

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković, rekao je danas da su inspekcijske službe bile vrlo aktivne u prethodna dva dana - preko 50 tržnih centara i hipermarketa je kažnjeno u Srbiji, od toga nemali broj u Nišu, sigurno desetak privrednih subjekata, odnosno pravnih lica.

To su, kazao je za RTS, kazne od 300.000 i 150.000 dinara, ali je bilo kažnjavanja i korona redara koji nisu poštovali svoje obaveze.

- U javnom saobraćaju je određeni broj građana dobio kaznu kao fizička lica od 5.000 dinara i vozači gradskog saobraćaja, ne samo u Nišu, već i u Kragujevcu, Novom Sadu - rekao je Stamenković.

Prema njegovim rečima, za ova dva dana izuzetno je bio veliki broj nadzora, 30 odsto veći, izvršeno je preko 4.500 nadzora tokom petka i subote, broj izrečenih prekršajnih nadzora je 100 odsto veći, preko 21 milion dinara prema svim akterima koji nisu poštovali propise uredbom vlade i naredbom ministra zdravlja.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

Advokat Zora Dobričanin dolazi u sud na ročište u slučaju Jovanjica

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

VRATITE ZEMLJU VISOKIM DEČANIMA Posle šefova zemalja Kvinte i EU na Kosovu reagovala i misija OEBS