POGLEDAJTE KAKO LETE SRPSKI Mi-35: "Leteći tenkovi" pod komandom srpsko-ruskih posada (VIDEO)

Novosti online

12. 10. 2021. u 22:46 >> 23:02

ZAJEDNIČKE rusko-srpske posade vojnih helikoptera Mi-35 na aerodromu Lađevci izvele su prve letove u okviru taktičkih letačkih vojnih vežbi „Bars 2021“, prenosi televizija „Zvezda“.

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЛЕТЕ СРПСКИ Ми-35: Летећи тенкови под командом српско-руских посада (ВИДЕО)

Foto Dragan Milovanović

Piloti su izvršavali letačke zadatke na određenim intervalima i distancama, izveli su jednostavnije i složene akrobatske figure u zadatoj zoni, a takođe su uvežbavali borbeno pokrivanje jedinica koje su učestvovale u evakuaciji lica u nevolji.

- Cilj ove vežbe je obuka zajedničkih posada Rusije i Srbije na avionima MiG-29, helikopterima Mi-8 i Mi-35 za izvršavanje zadataka prema nameni. Juče je održana teorijska obuka, a danas smo počeli sa praktičnim letovima tokom kojih smo uvežbavali usklađenost posada prilikom grupnih letova, tokom izvođenja složenih figura, sletanja na nepripremljeno mesto koje piloti sami biraju iz vazduha, izjavio je pukovnik Konstantin Surikov.

U okviru vojnih vežbi „Bars 2021“ posade uvežbavaju borbeno manevrisanje i vazdušnu bitku u paru, napadanje ciljeva male brzine pomoću lovaca MiG-29, desant i evakuaciju jedinica u nevolji, izvođenje složenih figura i druge zadatke predviđene za helikoptere Mi-8 i Mi-35.

Taktičke vojne vežbe „Bars 2021“ trajaće do 16. oktobra 2021. godine. Ukupno će biti uključeno desetak jedinica vazduhoplovne tehnike Vazduhoplovstva i PVO Srbije.

rs.sputniknews.com

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

BONUS VIDEO: POVODOM DANA SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE: Prikaz naoružanja i vojne opreme

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Stiže nevreme, u ovim delovima Srbije na snazi narandžasti meteo alarm