STIŽE VEOMA HLADNO VREME I SNEG: Objavljena najnovija vremenska prognoza - Evo kada ovog meseca temperatura raste

Novosti online

08. 10. 2021. u 17:43

KOŠAVA polako slabi, dakle neće još prestati, ali neče biti onoliko jaka, ali se tome pridružuje još hladnije vreme, sa kišom, a na planinama i sneg, pokazuje vremenska prognoza.

СТИЖЕ ВЕОМА ХЛАДНО ВРЕМЕ И СНЕГ: Објављена најновија временска прогноза - Ево када овог месеца температура расте

Foto: Tanjug

Mnogi se pitaju dokle će duvati košava koja je prethodnih dana obarala drveće širom Beograda. Već danas tokom popodneva vetar će oslabiti, ali će postati hladniji, a možemo očekivati i pojačane padavine.

- Nakon što je košava u sredu bila toplog karaktera, jer je imala veoma izražen jugoistočni pravac, danas, a pogotovo narednih dana vetar će sve više imati istočni i severoistočni pravac, što znači da će dolaziti do priliva relativno hladne vazdušne mase i da će košava biti hladnog karaktera i samo dodatno povećavati osećaj hladnoće - rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

U Srbiji se i tokom vikenda, ali i početkom i sredinom sledeće sedmice očekuje veoma slična situacija, uz oblačno, hladno i kišovito vreme, a u subotu na planinama iznad 1.500 metara biće susnežice i snega.

Obilnije padavine očekuju se u nedelju i ponedeljak ujutro. Biće i dalje vetrovito, u košavskom području uz jak istočni i severoistocni vetar, ali će vetar biti nešto slabijeg intenziteta u odnosu na prethodne dane, pokazuje vremenska prognoza Đurića.

Minimalna jutarnja temperatura biće uglavnom od 6 do 10 stepeni, a maksimalna dnevna od 8 do 14, samo u subotu na severu Vojvodine, a u nedelju na jugu Srbije do 15.

U subotu na severu Vojvodine ujutro i pre podne biće sunčano. U utorak i u sredu u većini predela suvo, a od srede krajem dana ponovo kiša.

Danas i narednih pet do sedam dana temperaturna razlika između maksimalnih dnevnih i minimalnih jutarnjih temperatura vazduha biće veoma mala i zanemarljiva, tek nekoliko stepeni, što znači da maksimalna dnevna temperatura neće mnogo odmaći od minimalne jutarnje.

- Ova mala temperaturna razlika biće posledica oblačnosti, padavina i vetrovitog vremena - objašnjava Đurić.

Kako kaže, od 19, 20. oktobra može doći do postepenog porasta temperature i do stabilizacije vremena.

- Ali se ne očekuje preko 20 stepeni, već će temperature biti u skladu sa kalendarom, za razliku od narednih dana kada će biti ispod proseka za ovo doba godine - rekao je meteorolog Đorđe Đurić.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

"NAJVAŽNIJI JESENjI POSAO": Kako se pravi dobra rakija - od početka do kraja

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo