KALIGULA jeste prvi svog konja uveo u istoriju, imenujući ga za senatora, ali dvojica predsednika, Hrvatske i Crne Gore, na svom nedavnom susretu, pokazali su da i oni konja za trku imaju.

Komentari (2)

Vjera

26.09.2021. 17:31

Pre mnogo godina sam slučajno u razgovoru pomenula Srbe katolike, moja tadašnja koleginica, pravnica po obrazovanju , je bila iznenađena nikada pre toga nije bila čula za Srbe katolike! Ona će za vreme vlade DOSA postati šešf kabineta ministra spoljnih poslova SRJ !

Ivan Zgrozeni

26.09.2021. 19:33

Што се тиче територије данашње Војводине, према аустријском попису из 1720. године на овом простору је живело свега 90.000 људи, од тога у Бачкој чак 72% становништва су били Срби, 22% Буњевци и Шокци, а у Банату 96% Срби, 4% углавном Румуни. Да би се групе мањина разбиле на што већи број, Међумурци, Шокци, Буњевци и други су на основу тзв „језичких разликаˮ исказани као посебне групе. Задатак новооснованих локалних одбора за мађаризацију био је да оправдају именовање великог броја етничких група, да истакну њихову различитост и да укажу на неопходност њихове мађаризације.