PATRIJARH NAJAVIO: U nedelju u hramu Svetog Save će se obaviti jedan značajan događaj

Novosti online

09. 09. 2021. u 22:17

PATRIJARH Porfirije je na svom Instagram profilu najavio da će se u nedelju održati još jedan značajan događaj.

ПАТРИЈАРХ НАЈАВИО: У недељу у храму Светог Саве ће се обавити један значајан догађај

Foto: Printskrin Instagram/porfirije_patrijarh

Naime, u hramu Svetog Save ćemo u episkopski čin rukopoložiti arhimandrita Justina.

- Radujem se još jednom značajnom događaju. U nedelju, u hramu Svetog Save ćemo u episkopski čin rukopoložiti arhimandrita Justina.

Posle školovanja u Karlovačkoj bogosloviji, gde je bio đak generacije, najboljih ocena na studijama na Moskovskoj duhovnoj akademiji i na Bogoslovskom fakultetu u Atini, ovaj mladi teolog i poliglota u prestoni Beograd donosi i iskustvo života u Parizu, gde su, kao i u svakom megalopolisu, običnom čoveku uteha, blaga reč, osmeh prijatelja dragoceni koliko hrana i voda. Beograd ubrzano postaje megalopolis sa svim dobrim i lošim karakteristikama, pa su nam episkopi i sveštenici spremni da pokažu sastradalnu ljubav i pomoć bližnjima, i koji uz veliko obrazovanje poznaju iz ličnog iskustva probleme savremenika, veoma dragoceni.
Dođite u nedelju na svetu Liturgiju u hram Svetog Save da molitveno učestvujete u činu episkopske hirotonije arhimandrita Justina, našeg novog sugrađanina - napisao je patrijarh u objavi.

BONUS VIDEO: Ustoličen Mitropolit Joanikije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba