SRBIJA BI IZRAELSKE "SPAJK" RAKETE: U toku pregovori o nabavci protivoklopnih sistema

Novosti onlajn

02. 09. 2021. u 21:48 >> 21:49

ZVANIČNIK izraelske firme "Rafael" je, na nedavno održanom aeromitingu u Kečkemetu u Mađarskoj, za RTS potvrdio da Srbija pregovara sa Izraelom o nabavci protivoklopnih raketa "spajk".

СРБИЈА БИ ИЗРАЕЛСКЕ СПАЈК РАКЕТЕ: У току преговори о набавци противоклопних система

Foto printskrin youtube Harckocsi1988 Film

Rekete "spajk" su najnovije generacije i lansiraju se sa postolja, oklopnog vozila ili helikoptera i uništavaju sve moderne tenkove i oklopna vozila.

Imaju domet 5,5 kilometara ili čak 10 ako ih lansira helikopter.

-U Srbiji nastupamo zajedno sa 'Jugoimportom' i radimo na promociji raketa 'spajk LR-2', koja je ovde izložena. To je ono što promovišemo u poslednje vreme. Ukoliko posao sa 'Jugoimportom' uspe, onda ćemo ponuditi i druga rešenja. To su rakete 'spajk ER' i NLOS koje imaju mnogo veći domet", rekao je Al Zaher, regionalni direktor firme "Rafael – Napredni odbrambeni sistemi".

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024