NIKOLU OSTAVILI U LOKVI KRVI: Porodica Perić ne želi da se seli, što je mogući povod za napad Albanaca na mladića iz zaseoka Zebince

D. Zečević

10. 08. 2021. u 21:43

POŠAO sam kući sa livade gde sam čuvao krave. Na seoskom putu ispred mene se zaustavio automobil u kojem su bila trojica Albanaca. Pitali su me nešto na albanskom, ali ih nisam razumeo.

НИКОЛУ ОСТАВИЛИ У ЛОКВИ КРВИ: Породица Перић не жели да се сели, што је могући повод за напад Албанаца на младића из засеока Зебинце

Foto: Novosti

Onda su njih dvojica, starosti između 30 i 35 godina, izašla iz auta i iz čista mira počela da me tuku. Udarali su me najviše po glavi, ali i po telu kad su me oborili na put. Polomili su mi nos, povredili oko... Tukli su me dok nisu naišli moji stric i brat od strica, ali i komšije koji su čuli moje zapomaganje.

Ovako Nikola Perić (23), iz zaseoka Zebince u novobrdskoj opštini, za "Novosti", opisuje dramu kroz koju je prošao u ponedeljak uveče. Priča nam da ima jake bolove u glavi, da ga bole nos i oko, i ističe da su u bolnici u Gnjilanu, gde ga je posle napada dovezla kosovska policija, prema njemu bili korektni.

Nikolin otac Slobodan Perić revoltirano kaže da je policijska patrola, kojoj su prijavili slučaj, uočila automobil u kojem su bili napadači, ali navodno nije uspela da ih zaustavi. Uprkos tome što je mladić zatečen u lokvi krvi, iz kosovske policije u utorak su saopštili da se "radi o lakšim telesnim povredama".

Slobodan, osim Nikole, ima i tri ćerke, a sa još dva brata i njihovim porodicama, imaju dvadesetak članova i najbrojnija su familija u zaseoku Zebince. I možda je baš njihova čvrsta namera da ostanu mogući motiv napada.

- Osim svojih oko četiri hektara imanja, kupovali smo još zemlje, što jasno pokazuje da ne želimo da se selimo - ističe Slobodan.

Inače, sličan napad i na srpskog dečaka, istog imena i prezimena, pre oko mesec dana dogodio se i u selu Gojbulja kod Vučitrna. Tada su Nikolu Perića (13) na ulici u centru sela pretukla trojica starijih albanskih mladića.

NAPADAČI OSOKOLjENI IZ PRIŠTINE

IZ Kancelarije za KiM upozoravaju da se nastavlja talas nasilja nad Srbima, i ističu da je od početka godine bilo 90 incidenata:

- Nedopustivo je da Nikola bude meta siledžija samo zato što je Srbin. Očigledno je da antisrpsko raspoloženje na KiM ne jenjava, kao i ekstremističke pretenzije političkih lidera. Takvo ponašanje bez sumnje je osokoljeno učestalim provokacijama koje dolaze iz Prištine, kao i nereagovanjem međunarodne zajednice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (2)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima