DODIK O LAZANSKOM: Srpski član predsedništva opisao svoj poslednji razgovor sa diplomatom

S.M.

06. 08. 2021. u 16:10

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Beogradu da je Miroslav Lazanski bio njegov prijatelj, ali isto tako i prijatelj srpskog naroda u Republici Srpskoj i same Republike Srpske.

ДОДИК О ЛАЗАНСКОМ: Српски члан председништва описао свој последњи разговор са дипломатом

Foto: P. Milošević

Dodik je na Novom Groblju u Beogradu, gde je došao da bi prisustvovao sahrani Lazanskog, rekao da je Miroslav Lazanski bio dobar čovek i da je iza njega ostalo značajno delo, te da žali zbog njegove smrti koju doživljava i kao lični gubitak prijatelja. On je istakao da je Lazanski bio čovek sa nesumnjivo ogromnim znanjem u pogledu geopolitike i strateškog procenjivanja, te da je mnogo ljudi danas sreo koji za njim tuguju.

Dodik je rekao da su on i Lazanski proveli mnoge sate zajedno razgovarajući o važnim temama, pre svega za egzistiranje i stabilnost same Republike Srpske, te dodao da je u tome mnogo pomogao i da je bio sagovornik od kojeg se dosta toga važnog moglo dobiti.

On je naveo da se Lazanski uvek radovao kada dolazi u Banjaluku, a da ga je i činjenica da je živeo u Trebinju još više vezala za taj prostor.

- Poslednji put smo se čuli pre nekoliko dana kada je boravio baš u Trebinju i dogovarali se da se vidimo ovde, u Beogradu, pre dva-tri dana - rekao je Dodik i dodao da je upravo u danu kada je trebalo da se vide to onemogućila smrt Lazanskog.

On je ukazao da će se ime Lazanskog pamtiti, te napomenuo da mu je drago što je Srbija odlučila da određena borbena vozila nazove po njemu.

Dodik je ukazao da je Lazanski imao još mnogo toga da da, da ga je pandemija sprečila da na mestu ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji pokaže sve svoje sposobnosti.

- Upravo sada kada je mogao to da učini, smrt je bila brža i odvojila ga i od te dužnosti i od nas svih. Nek mu je slava i večni pomen - rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)