VUK IMA NAJTEŽI OBLIK CEREBRALNE PARALIZE: Roditelji sanjaju o tome da potrči s bratom blizancem

Novosti online

29. 07. 2021. u 21:21

VUK PETKOVIĆ (2) je dečak koji boluje od spastične kvadriplegije, najtežeg oblika cerebralne paralize. Na sve to, ovaj mališan ima strabizam i astmu, a da bi napravio svoj prvi korak i rastao zajedno sa svojim bratom blizancem, potrebna mu je pomoć humanih ljudi.

ВУК ИМА НАЈТЕЖИ ОБЛИК ЦЕРЕБРАЛНЕ ПАРАЛИЗЕ: Родитељи сањају о томе да потрчи с братом близанцем

Foto: Fondacija "Budi human"

Vuk je drugo dete iz uredno vođene blizanačke trudnoće. Rođen je prevremeno u 33. nedelji gestacijske trudnoće, hitnim carskim rezom.

Stanje ovog dečaka pogoršalo se već prvog sata po rođenju, kada ostaje bez kiseonika i dobija neonatalne konvulzije. Tada je prvi put intubiran. Nakon sedam dana Vuku postaje ponovo loše i hitno je transportovan na Institut za neonatologiju gde ostaje narednih mesec i po.

Moždano krvarenje drugog stepena ustanovljeno je Vuku nakon brojnih analiza, kao i da je njegov mozak pretrpeo velika oštećenja bele mase čime je narušen rad motornih funkcija.

Fizikalne terapije postale su Vukova svakodnevica, a sa navršene dve godine počeo je da puzi. Međutim, on ne može samostalno da sedi i da stoji.

Ipak, Vuk je veliki borac, a njegov osmeh uliva nadu da će napredovati i potčati zajedno sa svojim bratom. Međutim, da bi uspeo, potrebno je i skupiti novac za predstojeću operaciju u inostranstvu. Potrebna su mu sredstva za lečenje u zemlji i inostranstvu, fizikalne, logopedske i defektološke tretmane, ortopedska pomagala, specijalističke preglede, banjska lečenja, putne troškove i smeštaj.

Roditelji su do sada sami finansirali lečenje, ali su iscrpeli sve resurse, zato se obraćaju svim humanim i dobrim ljudima da im pomognu da Vuk istraje u ovoj borbi da napravi svoj prvi korak i da trči sa svojim bratom blizancem.

Za Vukov prvi korak! Budimo humani!

Pomozimo Vuku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1063 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1063 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001131230-98

Uplatom na devizni račun: 160600000113392273 IBAN: RS35160600000113392273 SWIFT/BIC: 

DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)