RADOVI GOTOVI DO KRAJA GODINE: U Subotici počela izgradnja Hrvatske kuće

Tanjug

26. 06. 2021. u 00:20

U SUBOTICI je danas počela izgradnja Hrvatske kuće, objavljeno je u Hrvatskom nacionalnom veću povodom praznika hrvatske manjine u Srbiji, čijoj je proslavi prisustvovao izaslanik hrvatske Državne kancelarije za Hrvate izvan Hrvatske Milan Bošnjak.

РАДОВИ ГОТОВИ ДО КРАЈА ГОДИНЕ: У Суботици почела изградња Хрватске куће

Foto: Arhiva

Time je dva meseca nakon postavljanja kamena temeljca počela realizacija najvećeg infrastrukturnog projekta hrvatske manjine u Srbiji, koji se finansira iz dotacije Vlade Hrvatske, prenela je agencija Hina.

- Vlada je preko Državne kancelarije osigurala novac za prvu fazu izgradnje buduće Hrvatske kuće. Plan je da se do kraja godine završi objekat - izjavila je tokom obilaska gradilišta predsednica HNV-a Jasna Vojnić.

Bošnjak je dodao kako je gradnja Hrvatske kuće rezultat zajedničkih napora Vlade Hrvatske, hrvatske Državne kancelarije i predstavnika hrvatske manjine u Srbiji.

Hrvatska kuća biće sedište tri jedine profesionalne institucije Hrvata u Srbiji, dodaje Hina.

Funkcioner hrvatske Državne kancelarije za Hrvate izvan Hrvatske je u nastavku posete Subotici bio počasni gost proslave praznika dana hrvatske zajednice u Srbiji - Dana rođenja preporoditelja bačkih Hrvata biskupa Ivana Antunovića.

Tim povodom priređena je svečana akademija na kojoj su najboljim učenicima hrvatske nastave dodeljena priznanja i nagrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)