AKO IMATE OVAKVE PRSTE, MOGUĆE DA IMATE SRČANO OBOLJENJE: Lekar je sada pokazao brzi test kako da to proverite

Novosti online

10. 01. 2024. u 22:06

Kardiovaskularne bolesti su glavni uzrok smrtnosti u Srbiji i svetu. Samo prevencija i zdrav način života mogu da pomognu u sprečavanju ozbiljnih komplikacija. Važno je da na vreme slušamo signale koje nam organizam šalje, a takođe postoje i neki znaci koji nas upozoravaju, kao što su na primer prsti.

АКО ИМАТЕ ОВАКВЕ ПРСТЕ, МОГУЋЕ ДА ИМАТЕ СРЧАНО ОБОЉЕЊЕ: Лекар је сада показао брзи тест како да то проверите

Foto Shutterstock

Batičasti prsti znak oboljenja srca

Dermatolog dr Daniel Sugai otkrio je da se kod ljudi sa srčanim oboljenjima mogu pojaviti batičasti prsti, što znači da se vrhovi prstiju povećavaju i šire, a nokti zakrivljuju prema dole.

- Ovo je zabrinjavajući znak koji upozorava na bolesti srca i pluća - rekao je doktor na TikToku.

Kako izgleda provera srca?

Test provere je prilično jednostavan: Da biste proverili da li imate batičaste prste, morate da spojite dva suprotna prsta. Između zdravih prstiju pojavljuje se otvor u obliku dijamanta, a između nabubrelih ne...

Batičasti prsti povezuju se s bolestima srca zbog niskih nivoa kiseonika u krvi, što može da se dogoditi ako srce ne može pravilno da pumpa krv po telu.

Ostali znakovi bolesti srca kojih treba biti svestan uključuju bol u prsima, kratkoću daha, bol u celom telu, osećaj slabosti i mučninu.

(Mondo)

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ŠTA RADI OVA "SUPER BAKA": Danica Vlahović na pragu 9. decenije drži časove aerobika

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!