INFLUENSERI REKLAMIRAJU NEZDRAVO: Pazite kome verujete, posebno kod proizvoda za decu

V. N.

24. 05. 2022. u 20:50

ISTRAŽIVANjE Centra za javno zdravstvo Medicinskog univerziteta u Beču je pokazalo da su tri četvrtine životnih namirnica za decu koje reklamiraju influenseri nezdrave, te da time krše standarde reklamiranja Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

ИНФЛУЕНСЕРИ РЕКЛАМИРАЈУ НЕЗДРАВО: Пазите коме верујете, посебно код производа за децу

Foto Shutterstock

U većini zemalja ne postoje ograničenja za prodaju nezdravih namirnica na društvenim mrežama ili mobilnim aplikacijama, gde se za sat reklamira 18 različitih proizvoda, grickalica, obroka i pića. U 75 odsto slučajeva ti proizvodi sadrže nedozvoljenu količinu soli, masnoća i šećera.

Reklamiranje nezdravih proizvoda, upozoravaju istraživači, ima veliki uticaj na razvijanje navika u ishrani, a time i prekomerne težine već od ranog detinjstva. Podaci su već poražavajući, jer je 20 odsto dece i mladih u svetu gojazno.

BONUS VIDEO - SOLARNA VODA ZA PROČIŠĆAVANjE ORGANIZMA: Evo kako se pravi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!