VEŽBAMA ZATEGNITE KRITIČNE ZONE: Evo kakva rekreacija sprečava gomilanje kilograma

V. N.

02. 01. 2022. u 14:17

VIŠE sedenja, više praznika obično znači i unos više kalorija. Kada se ova tri "viška" udruže posledica je pojava masnih naslaga, naročito na zadnjici i butinama.

ВЕЖБАМА ЗАТЕГНИТЕ КРИТИЧНЕ ЗОНЕ: Ево каква рекреација спречава гомилање килограма

Foto Shutterstock

Da biste sprečili gomilanje kilograma, radite vežbe za zatezanje mišića butina i zadnjice sa velikom pilates loptom. Za mnoge žene, upravo su to kritične zone, koje uz bogatu trpezu i previše sedenja akumuliraju masnoće, a mišići se opuštaju.

Dobre rezultate možete da postignete već za mesec dana redovnog treniranja, a od velike koristi može da bude da u svakodnevnu rutinu uvedete i svakodnevno pešačenje od po pola sata. Ovaj vid rekreacije poboljšava kondiciju, ubrzava metabolizam, oblikuje mišiće, poboljšava cirkulaciju i kapacitet pluća i eliminiše stres. Praktično govoreći osetićete dobrobit i na psihičkom i na fizičkom planu.

Opružanje u stranu

Početni položaj je klečeći, jedna noga ispružena u stranu, a trup oslonjen na loptu. Ispruženu nogu podižite gore do visine da bude paralelna sa podom. Ponovite 10 puta svakom nogom, a svako 10. podizanje zadržite 10 sekundi. Ponoviti u tri serije.

Čučnjevi

Naslonjeni leđima na loptu koja je oslonjena na zid spuštajte se u čučanj, tako da butine i potkolenice prave ugao od 90 stepeni. Uradite 15 čučnjeva, a u poslednjem ostanite 15 sekundi. Ponovite tako tri serije čučnjeva.

Podizanje kukova

Ležeći na leđima, podići noge na loptu tako da pritom ostanu blago savijene u kolenima. Podižite kukove gore tako da se noge potpuno ispruže u kolenima, a mišići zadnjice jako zategnu. Vežbu ponovite 15 puta u tri serije.

Ležanje preko lopte

Početni položaj je ležeći preko lopte. Jednu nogu, ispruženu, podižite visoko dok se mišići zadnjice ne stegnu. Vežbu ponovite 15 puta svakom nogom, sa izdržajem od 15 sekundi na poslednjem ponavljanju i tako tri serije.

Tuširanje i masaža

Da bi efekti vežbi za zatezanje zadnjice i butina bili što vidljiviji u svakodnevnu praksu bi trebalo da uvedete da se tokom tuširanja masirate nekim hrapavim predmetom u predelu zadnjice i butina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri