HODANJEM ČUVAJTE DOBRU FORMU I CIRKULACIJU: Ovo je formula uspeha!

V. N.

02. 11. 2021. u 16:13

VIŠE od 10.000 pređenih koraka dnevno može da bude formula za vitku liniju i dobru cirkulaciju.

ХОДАЊЕМ ЧУВАЈТЕ ДОБРУ ФОРМУ И ЦИРКУЛАЦИЈУ: Ово је формула успеха!

Foto Shutterstock

Osim toga, hodanje jača volju, podstiče razmišljanje, a pomaže i pri opuštanju i eliminaciji stresa.

Hodanje se smatra najboljom rekreacijom za cirkulaciju. Ono čini da se mišići nogu stežu i opuštaju i na taj način pumpaju krv u celom telu. Hodanje je lakši oblik vežbanja koji takođe snižava krvni pritisak.

Da biste ušli u formu počnite sa kratkim šetnjama dva ili tri puta nedeljno, a postepeno povećavajte broj prepešačenih kilometara.

Evo koje vežbe bi mogli da uradite pre nego se prepustite hodanju.

* * * * * * * * *

Zagrevanje zglobova

Vrtite šakama da razgibate zglobove. Zatim, vrtite stopalima da zagrejete i članke oko nogu. Dok stojite, stanite na prste i spuštajte se na pete osećajući mišiće kako se zatežu.

Ovo ponovite najmanje desetak puta.

Stezanje pesnice

Istegnite i raširite prste na rukama. Zatim, stisnite šaku u pesnicu i držite nekoliko sekundi, pa opet raširite prste. To će sprečiti grčeve i omogućiti bolju cirkulaciju.

Opustite ruke pored tela i kružnim pokretima okrećite ih u ramenima oko jedan minut.

* * * * * * * * *

Prsti-peta

Vežba prsti-peta je dobra za pumpanje krvi u noge kada osetite utrnulost, peckanje ili bol u nogama. Sedite sa kolenima pod uglom od 90 stepeni u odnosu na pod. Podignite prste od poda držeći pete na podu, zatim ih spustite nazad. Ponovite najmanje 10 puta.

* * * * * * * * *

Rotiranje vrata

Okrećite glavu nalevo, zatim nadesno, brojeći do 10. Posle toga vrtite glavu ukrug, a vežbu završite spuštajući glavu dok ne dotaknete prsa.

* * * * * * * * *

Protezanje

Protezanje nije značajno samo za razbuđivanje već i za aktiviranje mišića. Uhvatite zglob ispod šake i teglite ruku iznad glave. Ponovite isto istezanjem druge ruke. Postavite šake na donji deo leđa i gurajte karlicu ka napred. Iskoračite i spustite se u polučučanj. Tako istežete mišiće nogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!