PREGOVORIMA DO ŠIROKE KOALICIJE: Uskoro konstituisanje nove vlasti u Herceg Novom

V.V.

20. 05. 2021. u 08:53

PREGOVORI o konstituisanju nove vlasti u Herceg Novom, počeće ove sedmice.

ПРЕГОВОРИМА ДО ШИРОКЕ КОАЛИЦИЈЕ: Ускоро конституисање нове власти у Херцег Новом

Foto: V. V.

Budući saziv lokalnog parlamenta imaće 35 odbornika, a konstitutivna sednica na kojoj će biti verifikovani mandati biće održana 31. maja.

Nosilac liste koja je osvojila najveći broj mandata, koalicije "Ni lijevo ni desno pravac Novi" Stevan Katić, rekao je da će pregovarati sa svima osim sa DPS-om.

–Nadamo se da ćemo vrlo brzo doći do konstituisanja nove vlasti. Mi ćemo se definitivno uklopiti u zakonsku proceduru i završiti priču što pre, kako bi nastavili da radimo ono što smo započeli, ali i velike projekte koje smo u našim programima  predvideli za naredni četvorogodišnji mandat.

Nosilac liste koalicije „Za budućnost Herceg Novog i Boke", koja je osvojila sedam mandata, Ivan Otović  očekuje, kaže poziv potencijalnih partnera, odnosno onih koji su osvojili najviše mandata.

-Tu smo da u konstruktivnom razgovoru sa njima pronađemo najbolje rešenje za konstituisanje buduće vlasti u našem gradu – kazao je Otović.

Slično rezultate hercegnovskih majskih izbora komentariše i  kandidat za odbornika Novske liste Jovan Subotić, uz ocenu da su lokalni izbori u Herceg Novom najpre pobeda građana, pa tek onda političkih partija. I Novska lista dobila je sedam mandata.  

– Pregovora još nema. Nismo još  održali ni jedan sastanak, ali to je razumljivo, ako imamo na umu da se situacija neće promeniti. Široka koalicija koja je na vlasti  trebalo bi da opstane i nakon pregovora. Nekako smo u to svi ušli bez velike žurbe da se bilo šta menja, a sa znanjem da ćemo svi morati da nastavimo da sarađujemo, za dobrobit svih građana – kazao je Subotić.

Rezultati lokalnih izbora su jasni, kaže kandidat za odbornika sa liste „Crno na bijelo, može Bokeški" Nikola Radman, a prema njegovim rečima  logična je obaveza, da onaj koji je osvojio najviše glasova, treba da bude inicijator pregovora.

-Nadam se da će to biti vrlo brzo, iz praktičnih razloga, sezone, konstituisanja nove vlasti, građana koji iščekuju da se što pre formira nova vlast, kako bi krenuli u poslove koji čekaju – poručuje Radman.

 

DPS PRVI PUT PO BROJU OSVOJENIH MANDATA OSTAO IZA VODEĆE KOALICIJE

Premda DPS u Herceg Novom nije bio na vlasti od 2000. godine, prvi put je na ovim izborima i po broju osvojenih mandata ostao iza vodeće koalicije „Ni lijevo ni desno, pravac Novi". Prema rečima Stevana Katića to je veoma  bitno i to je bio cilj od početka kampanje.

-Herceg Novi je pokazao po ko zna koji put na koji način se obračunava sa jednom pogubnom politikom, koja je vladala državom punih 30 godina – rekao je Katić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)