SOCIOLOG BOJAN PANAOTOVIĆ: Tačno je da Krivokapić izbegava da potpiše ugovor sa SPC!

V.N.

17. 05. 2021. u 16:27

POVODOM vesti koju je danas objavio internet portal "Borba" a čija suština je u tome, da na osnovu njihovih saznanja, premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izbegava da potpiše temeljni sporazum sa SPC, sociolog Bojan Panaotović rekao je danas da je reč o tačnoj informaciji te da je to jasno čak i svakom nezavisnom posmatraču.

СОЦИОЛОГ БОЈАН ПАНАОТОВИЋ: Тачно је да Кривокапић избегава да потпише уговор са СПЦ!

FOTO: Bojan Panaotović (KCNS)

- Od posete patrijarha Porfirija Crnoj Gori koja je najavljena posle uskršnjih praznika, nema ništa i to ne zbog odsustva volje patrijarha Porfirija već zbog odsustva volje druge strane - naglasio je Panaotović.

On je dodao da svaka vlada ima suvereno pravo da donosi odluke u skladu sa interesima svoje zemlje i tu nema ništa sporno. Ovde, međutim,rekao je dalje, postoji jedna kardinalna anomalija – ova crnogorska vlada i njen premijer izbačeni su na istorijsku površinu dominatno na talasu litija i volje većine građana Crne Gore da se poprave i urede odnosi na relaciji država Crna Gora – SPC.

- Izbegavanjem da se potpiše temeljni ugovor izneverava se volja građana koji su 30. avgusta glasali za promene u Crnoj Gori. Ono što čudi, a da na stranu ostavimo obećanja i proklamovana načela, jeste fakat da premijer Krivokapić i njegovi najbliži saradnici, izbegavanjem da stave tačku na pitanje odnosa sa SPC, dramatično sužavaju manevarski prostor svoje vlade - naglašava Panaotović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)