ČISTA DRŽAVA i OBRAZ: GI "Sačuvajmo Sinjajevinu" nezadovoljna ćutanjem Vlade o vojnoj bazi

M. SEKULOVIĆ

11. 05. 2021. u 06:34

GRAĐANSKA inicijativa "Sačuvajmo Sinjajevinu" organizovaće 21. maja akciju čišćenja na Sinjajevini i u Danilovgradu, u kojoj će učestvovati sve društveno odgovorne organizacije civilnog društva i pojedinci, koji su pozvani da toga dana u svojim sredinama organizuju akcije uklanjanja komunalnog otpada sa lokacija koje same izaberu u svojim gradovima.

ЧИСТА ДРЖАВА и ОБРАЗ: ГИ Сачувајмо Сињајевину незадовољна ћутањем Владе о војној бази

Foto GI "Sačuvajmo Sinjajevinu"

- Slogan akcije je "Čista država - čist obraz", a povod za njeno organizovanje je obeležavanje druge godišnjice od prvog protesta koji smo imali u znak protivljenja da se naša planina pretvori u vojni poligon, koji je održan 19. maja 2019, kao i tri godine od marša za odbranu Sinjajevine koji je održan 2018. godine - saopšteno je iz GI.

- Ove godine smo odlučili da naš protest, zbog toga što je još na snazi odluka o proglašavanju Sinjajevine za vojni poligon, izrazimo kroz pokazivanje brige o našoj državi na delu, a kako bismo omogućili da naša planina spremno dočeka turiste, ali i da podstaknemo druge da povodom Dana nezavisnosti srede svoje gradove. Na ovaj način želimo da izrazimo neslaganje sa politikom prošle, ali i nove vlade, koja još nije poništila odluku o vojnom poligonu na Sinjajevini.

MINISTARKA

ODMAH po započinjanju mojih dužnosti ministra odbrane, proveriću svu dokumentaciju i planove u vezi sa Sinjajevinom, a vrlo rado, čim se ukaže prilika, zajedno sa kolegama posetiću naš prirodni biser i porazgovarati sa meštanima. Ovako se posle izbora Vlade Crne Gore javnosti obratila ministarka odbrane Olivera Injac.

"Sačuvajmo Sinjajevinu" motri na poteze nove Vlade Crne Gore, posebno nakon poslednje izjave ministarke odbrane Olivere Injac da Vlada "još razmatra upotrebu poligona na Sinjajevini".

Foto GI "Sačuvajmo Sinjajevinu"

- Vojska Crne Gore neće realizovati vojnu vežbu na Sinjajevini, koja je bila planirana da se izvede od 17. maja do 2. juna, imajući u vidu da Vlada Crne Gore još razmatra upotrebu poligona na Sinjajevini - saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

- Nakon procene svih segmenata, uzimajući u obzir činjenicu da formiranje poligona za potrebe Vojske zahteva monitoring kako vojnih, tako i civilnih segmenata, uključujući i segment zaštite životne sredine, biće doneta konačna odluka o formiranju poligona za potrebe Vojske Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?