"PEŠKE" NA KRIMINALCE: Zbog isteka finansijskog lizinga Uprava policije ostala bez 40 službenih automobila

V. KADIĆ

10. 05. 2021. u 08:38

BEZ 40 službenih automobila ostali su službenici Uprave policije Crne Gore, a ključeve podgoričkoj kompaniji "Osmanagić" morali su predati jer je u međuvremenu istekao trogodišnji finansijski lizing. Ova vest najpre je procurila kao nezvanična da bi potom ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović na Odboru za bezbednost i odbranu to potvrdio navodeći da će u narednih nekoliko dana biti rešen problem u vezi sa nabavkom policijskih automobila.

ПЕШКЕ НА КРИМИНАЛЦЕ: Због истека финансијског лизинга Управа полиције остала без 40 службених аутомобила

Ilustracija policija Foto AP

- Službenici neće ostati bez jednog od osnovnih sredstava za rad - rekao je Sekulović, dodajući da shodno ugovoru o finansijskom lizingu koji se sklapa na tri godine, policija nije vlasnik automobila, nego korisnik. - Nakon tri godine mi automobile vraćamo. Za to vreme im plaćamo određenu nadoknadu, pri čemu se potpuno rasterećuje sistem održavanja. Policija ima savremene automobile i ne razmišlja o održavanju.

On ističe da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vladi dostavilo informaciju o tom problemu i tražilo model prema kojem bi se to pitanje hitno rešilo.

- Mislim da smo na pomolu rešenja i ono će ići kroz hitnu nabavku na 12 meseci ovoga puta - dodao je Sekulović. - Nadam se da ćemo vrlo brzo, čak u narednim danima taj sistem zatvorti.

Poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević kaže da se bilo kakav tender pa i hitan, ne može raspisati bez usvojenog budžeta.

- Ne možete raspisati bez planiranih sredstava, a neće ih biti pre 1. juna - objasnio je Konjević.

Odgovorio mu je državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, Janko Odović, koji je najavio da će tenderske procedure za vozila MUP-a biti raspisane u skladu sa zakonom.

- To sprovodi Uprava za katastar i državnu imovinu - naveo je Odović.

Pre sednice Odbora za odbranu i bezbednost Uprava policije je obavestila Vladu da će se vraćanjem vozila kompaniji "Osmanagić" njihov svakodnevni rad prilično otežati.

- Policijski službenici će ostati bez vozila i neće moći da izvršavaju svoje redovne zadatke i poslove, što može i te kako usporiti rad Uprave policije - poručili su iz ovog resora.

ZADUŽENjE

VLADA je zadužila Ministarstvo finansija da za potrebe nabavke novih vozila za policiju obezbedi 2,1 milion evra i da Uprava za katastar i državnu imovinu u što kraćem roku sprovede taj postupak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri