"PALI" UKRAJINCI - PRESEČEN MEĐUNARODNI ŠVERC MIGRANATA: Uprava policije Crne Gore o učešću u akciji ''Jadran''

M. S.

05. 05. 2021. u 16:27

SLUŽBENICI Sektora za borbu protiv kriminala i Sektora granične policije su nakon višemesečnih aktivnosti sprovedenih tokom 2020. i 2021. godine, a u koordinaciji sa partnerskim policijskim organizacijama i uz angažovanje Guardia di Finaza, u sklopu akcije „Jadran“ presekli lanac međunarodnog krijumčarenja migranata, saopštila je Uprava policije Crne Gore, pojašnjavajući da je u ranim jutarnjim časovima 3. maja u vodama Republike Italije u oblasti luke „Vieste“ presečen lanac krijumčarenja 34 migranta.

ПАЛИ УКРАЈИНЦИ - ПРЕСЕЧЕН МЕЂУНАРОДНИ ШВЕРЦ МИГРАНАТА: Управа полиције Црне Горе о учешћу у акцији Јадран

Foto: B. D.

Tom prilikom uhapšeni su H.O (54) i N.S (41) državljani Ukrajine. 

Oni su koristeći plovilo – jedrilicu „Star Dance“ preuzeli grupu migranata u vodama Grčke sa namerom da ih ilegalno prevezu do obale Republike Italije. 

Osobe koje su činile posadu su bila predmet istražnih radnji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva. Realizaciji navedene akcije predhodila je intezivna međunarodna saradnja koja se u kontinuitetu sprovodi u cilju identifikacije organizovanih kriminalnih grupa koje deluju kako u oblasti kopna tako u pojasu Jadranskog mora i šire, a sa ciljem sprovođenja radnji krijumčarenja većeg broja osoba i grupa. 

Podsećamo  da su kroz  akciju „Jadran“ u ranijem periodu presečena dva lanca krijumčarenja migranata morskim putem i to u oktorbu 2020. god. kada su na jedrilici „Marina“ pronađeno 52 migranta  i decembru 2020. godine kada je na jedrilici „Posejdon“ pronađeno 39 migranata, kažu iz Uprave policije Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (0)