CRNOGORSKI RECEPT VELJE NEVOLJE: Bio je kralj Dorćola, a pao je kao prva žrtva snajperskog hica

Novosti online

04. 05. 2021. u 20:10 >> 20:19

KLAN Velje Nevolje po ugledu na „kolege“ iz Crne Gore u svom arsenalu je imao i snajpersku pušku. Snajperska puška prvi put je korišćena u obračunima među kriminalcima 1997. godine po takozvanom „crnogorskom receptu“.

ЦРНОГОРСКИ РЕЦЕПТ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ: Био је краљ Дорћола, а пао је као прва жртва снајперског хица

Foto: Printskrin

Prva žrtva snajpera u Beogradu bio je Vukašin Vule Gojak, major Srpske dobrovoljačke garde i telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana. On je ubijen 7. septembra ispred svoje diskoteke "Ric“ na Košutnjaku. 

Gojak je sedeo u svom džipu "micubiši pajero", parkiranom ispred diskoteke "Ric". Ubica ga je čekao u zasedi puna dva sata koliko je Gojak i bio u svom lokalu, a onda je hladnokrvno pucao sa udaljenosti od tridesetak metara. Hitac je probio staklo na džipu i pogodio Gojaka u vrat.

Smrt kralja Dorćola, kako su ga zvali u beogradskom podzemlju nikada nije rasvetljena. Ipak, pominjana su tri motiva.

Prvi je bila Gojakova umešanost u nestanak Ise Lera Džambe, koji je poslednji put viđen 1992. godine u kockarnici u „Beograđanci“, koju je obezbeđivao upravo Gojak kao član Arkanove agencije „Delije“. Gojak se, kao i njegov šef Arkan, kleo da nema nikakve veze sa Džambinim nestankom. Gojak, koji je po sopstvenom priznanju prvi udario pripitog Lera, objašnjavao je:

- Udario sam ga nekoliko puta pesnicom da bih ga onesposobio, pa on je pre toga uperio nekakav pištolj u čelo mog kolege. Pošto smo ga smirili, ubacili smo ga u lift i izbacili na ulicu - pričao je Gojak tvrdeći da ne zna šta se desilo s Džambom nakon incidenta.

Unosni biznis sa noćnim lokalima mogao bi biti drugi motiv ubistva. Gojak je posle "Rica“ naglo krenuo da se širi poslove, i ulazi u vlasničke kombinacije sa beogradskim klubovima. Kao treći motiv spominje se i Gojakova učešće u mafijaškom sukobu na Zvezdari samo nekoliko dana pred smrt. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)