TREBA DA ISPLATE TRI MILIONA EVRA, PLUS KAMATU: Sud doneo presudu koja se “Vektra Boki” neće dopasti

V. V.

04. 05. 2021. u 19:29

PRESUDOM sudije hercegnovskog Osnovnog suda Tanje Vidić usvojen je zahtev tužilaca A. A. i J.A.Nj. i utvrđena naknada za zemljište površine 7.100 metara kvadratnih u KO Topla u iznosu od tri miliona evra.

ТРЕБА ДА ИСПЛАТЕ ТРИ МИЛИОНА ЕВРА, ПЛУС КАМАТУ: Суд донео пресуду која се “Вектра Боки” неће допасти

Foto: V. V.

Reč je o zemljištu na kome je izgrađen hotel Igalo sada u vlasništvu Vektra Boke. Na osnovu ove,još nepravosnažne presude, vlasnik je obavezan da tužiocima isplati traženi iznos sa zakonskom zateznom kamatom.

Iz Osnovnog suda u obrazloženju presude navode da je utvrđeno da je pravni prethodnik tužilaca bio upisan kao vlasnik ove čestice zemlje i čestice zgrade, a upis je obavljen na osnovu odluke - rešenja Sreskog suda u Herceg Novom i hercegnovskog Narodnog odbora Odelenja za finansije još 1959. godine. Sve je bilo u skladu sa odredbama tadašnjeg Zakona o nacionalizaciji. Na delu parcele danas se nalazi Omladinski park. Tužioci su Komisiji za povraćaj i obeštećenje podneli zahtev za povraćaj i obeštećenje oduzetih imovinskih prava, ali je taj postupak prekinut 2007. godine.

Naknada tužiocima određena je u odnosu na tržišnu cenu zemljišta onako kako je utvrđeno građevinskim veštačenjem, navedeno je u obrazloženju Suda. Na dosuđeni iznos treba dodati i zatezne kamate od dana presuđenja 29. aprila do konačne isplate koja treba da bude obavljena u roku od 15 dana.

Foto: V. V.

 

SUNOVRAT TURIZMA

Podsetićemo, sa Vektra Bokom desio se sunovrat hercegnovskog turizma, a veliko i uspešno hotelsko turističko preduzeće Boka sa više od 200 zaposelnih i desetak hotela ostalo bez hotela „Tamaris" koji je porušen do temelja, hotela "Igalo" koji je poluporušen, hotel "plaža" odavno ne liči na nekada reprezentativni objekat, prodati su restorani "Levanger" i "Amerika", Aitobuska stanica, restoran i zemljište na Žanjicu. U "Vektra Boki" je ostalo dvadesetak radnika a poslodavac i prema njima godinama samo gomila dugove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna